فیلترشکن HaloVPN؛ سرشار از ابهام و تناقض!
اپلیکیشن HaloVPN مدتی است در بین کاربران ایرانی به عنوان ابزاری برای دور زدن فیلترینگ دست به دست میشود. این فیلترشکن در گوگلپلی هم با استقبال کاربران مواجه شده و تاکنون بیش از ۱۰ میلیون بار دانلود شده است. این فیلترشکن برای فعالیت نیاز به مجوز دسترسی به محتوای حافظه و امکان حذف و تغییر محتوا را دارد. همچنین در بخش ایمنی دادهها در صفحه گوگلپلی این سرویس نوشته شده که این اپلیکیشن برای بهبود عملکرد برنامه، تجزیه و تحلیل و نمایش تبلیغات، موقعیت جغرافیایی تقریبی کاربران را ثبت میکند.
ارزیابی پسکوچه
- سند حریم خصوصی: دارد
- محل فعالیت: مشخص نیست
- کد منبع: باز نیست
- وبسایت رسمی: دارد
- آدرس ایمیل: thehottech@gmail.com
- آخرین بهروزرسانی: ۹ سپتامبر ۲۰۲۳
سطح دسترسی
- مشاهده، تغییر یا حذف محتوای حافظه
- مشاهده اتصالات شبکه و دسترسی کامل به آن
- دسترسی به موقعیت تقریبی
- اجرا هنگام راه اندازی دستگاه
- جلوگیری از حالت استراحت دستگاه
اپلیکیشن HaloVPN مدتی است در بین کاربران ایرانی به عنوان ابزاری برای دور زدن فیلترینگ دست به دست میشود. این فیلترشکن در گوگلپلی هم با استقبال کاربران مواجه شده و تاکنون بیش از ۱۰ میلیون بار دانلود شده است.
این فیلترشکن برای فعالیت نیاز به مجوز دسترسی به محتوای حافظه و امکان حذف و تغییر محتوا را دارد. همچنین در بخش ایمنی دادهها در صفحه گوگلپلی این سرویس نوشته شده که این اپلیکیشن برای بهبود عملکرد برنامه، تجزیه و تحلیل و نمایش تبلیغات، موقعیت جغرافیایی تقریبی کاربران را ثبت میکند. نکته جالب دیگر در مورد این سرویس تاریخ تنظیم سند حریم خصوصی آن است. این فیلترشکن در آوریل ۲۰۲۱ منتشر شده ولی تاریخ تنظیم سند حریم خصوصی آن ژانویه ۲۰۲۰ ذکر شده است، یعنی بیش از یک سال قبل از تولید این فیلترشکن!
از طرفی سازندگان این سرویس میگویند که هیچ اطلاعات شخصی و گزارش فعالیتی از کاربران ثبت نمیکنند و از طرف دیگر در سند حریم خصوصی این سرویس نوشته شده که ممکن است اطلاعات کاربر و جزییات مرتبط با استفاده او از خدمات، از جمله اطلاعات قابل شناسایی شخصی برای مدت زمان مشخص حفظ شود.
در مورد پردازش اطلاعات و امکان درخواست لغو پردازش از طرف کاربر هم رفتار این شرکت ضد و نقیض است. سازندگان این ویپیان میگویند که کاربران میتوانند رضایت خود را هر وقت بخواهند پس بگیرند، اما این امر بر پردازش اطلاعات شخصی کاربر که بر اساس دلایل قانونی انجام میشود، تاثیر نمیگذارد.
در نهایت، سند حریم خصوصی به این نکته نیز اشاره میکند که اطلاعات شخصی کاربران ممکن است به کشورهایی انتقال پیدا کند که قوانین حفاظتی متفاوتی دارند. ولی هنوز مشخص نیست که این شرکت در کدام کشور فعالیت میکند و بر اساس قوانین کدام کشور با دادهها برخورد میشود.
نتیجهگیری:
با توجه به تناقضهای زیاد در فعالیتهای این سرویس، دسترسیهای غیرمعمول و همچنین نبود اطلاعات درباره سازنده و محل استقرار این سرویس، استفاده از این فیلترشکن خطری برای حریم خصوصی کاربران تلقی میشود.