جعبه ابزار آفلاین‌

جعبه‌ابزار آفلاین‌ را دانلود کنید.
پرش به فهرست

جعبه‌ ابزار روزمره

شما نباید فقط در زمان‌‌های حساس و بحرانی نگران امنیت دیجیتال و حریم خصوصی خود باشید.

در جعبه‌ابزار روزمره‌ی ما، توصیه‌هایی درباره‌ی شیوه کار با یک سری ابزار وجود دارد که می‌توانید همیشه، و نه لزوماً زمان به‌وجود آمدن اختلال در اینترنت، برای امور روزمره از آن‌ها بهره ببرید.

این ابزارها شامل اپلیکیشن‌های مطمئن پیام‌رسان هستند که برای محافظت گفتگوهای شما در برابر دستگاه‌های شنود دولتی و شرکت‌های خصوصی طراحی شده‌اند؛ همچنین وی‌پی‌ان‌ها و پروکسی‌هایی که می‌توانند در حفظ امنیت شما در فضای آنلاین و گذر از فیلترهای دولتی بکار بیایند.

همیشه به خاطر داشته باشید که استفاده از چنین ابزاری، در صورتی که مسئولان حکومتی آن‌ها را روی دستگاه‌های شما پیدا کنند، می‌تواند ایجاد سوءظن کرده و شما را به خطر بیندازد، پس با احتیاط عمل کنید.

ما راهنمای مهمی درباره محاسبه‌ و تشخیص ریسک‌های فضای آنلاین داریم که به شما کمک می‌کند تا اقدامات امنیتی مناسب برای خود را بشناسید. به شدت توصیه می‌کنیم تا این راهنما را قبل از ادامه دادن این مطلب مطالعه کنید.

اپلیکیشن‌های پیام‌رسان - به طور امن گفتگو و مکاتبه کنید!

یک سری مسائل بنیادی وجود دارند که همه‌ی ما باید برای محافظت از خودمان، دوستان و خانواده‌مان در نظر بگیریم.

مهم‌ترین (و ساده‌ترین) کاری که شما همین امروز می‌توانید انجام دهید تا از خود و از تمام کسانی که با آنها در ارتباط هستید، محافظت کنید، این است که یک اپلیکیشن پیام‌رسان قابل اعتماد و دارای قابلیت رمزگذاری سرتاسری دانلود کنید.

استفاده از چنین اپلیکیشن پیام‌رسانی بهترین راه برای به حداقل رساندن این خطر است که شخص سومی بتواند بر مکاتبات شما نظارت کند یا جلوی فرستادن ویدیوها یا پیام‌های شما به دیگران را بگیرد.

بهترین گزینه برای شما…

«سیگنال» قابل اعتمادترین گزینه برای حفظ امنیت ارتباطات شماست، و ما به‌شدت توصیه می‌کنیم این اپلیکیشن را دانلود کنید و برای پیام‌رسانی روزمره خود استفاده کنید. کار با این اپلیکیشن بسیار ساده است، اکثر متخصصان امنیت دیجیتال آن را تایید می‌کنند و همچنین اپلیکیشن منتخب افشاگر آمریکایی، ادوارد اسنودن است.

برای دانستن جزئیات بیشتر درباره این اپلیکیشن و نحوه‌ی دانلود آن، روی لینک زیر کلیک کنید.

Signal

گوگل پلی استور

«سیگنال» اپلیکیشن پیام‌رسانی برای سیستم‌عامل‌های iOS، اندروید و دسکتاپ است که دارای قابلیت رمزگذاری سرتاسری E2EE است. این اپلیکیشن رایگان بوده و به عنوان یکی از ایمن‌ترین اپلیکیشن‌های پیام‌رسان موجود از سوی موسساتی چون Electronic Frontier Foundation و Access Now توصیه می‌شود.

این اپلیکیشن به کاربران خود اجازه می‌دهد تا پیام‌های ویدیویی، صوتی، نوشتاری و عکس را به صورت گروهی و رمزگذاری شده ارسال کنند. همچنین امکان تماس‌های تلفنی با قابلیت رمزگذاری سرتاسری برای کاربران «سیگنال» وجود دارد.

سهولت استفاده

شما می‌توانید «سیگنال» را برای سیستم‌های اندروید و iOS با استفاده از لینک‌های بالا بلافاصله دانلود کنید. کار با این اپلیکیشن بسیار ساده است. وقتی اپلیکیشن را باز می‌کنید، از شما خواسته می‌شود تا شماره تلفن خود را از طریق یک کد شش رقمی تایید کنید، که این کد با اس‌ام‌اس برای شما ارسال می‌شود.

وقتی این کار را انجام دادید، بلافاصله می‌توانید مکاتبات خود را با هر کدام از کانتکت‌های خود - به شرط آن‌ها هم اپلیکیشن سیگنال را دانلود کرده باشند- شروع کنید.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

سیستم رمزگذاری «سیگنال» بسیار مطمئن است، این اپلیکیشن، منتخب ادوارد اسنودن است‌.

سیگنال فقط پیام‌های شما را رمزگذاری نمی‌کند، بلکه فراداده‌ها را نیز پنهان می‌کند تا اطمینان حاصل شود که هیچ‌کس، نه حتی خود سیگنال یا هرکس که سعی کند تا جلوی پیام‌های شما را بگیرد، نتواند فرستنده و گیرنده پیام‌ها را شناسایی کند.

همچنین سیگنال یک اپلیکیشن متن‌باز است، این بدین معنی است که کد آن برای مشاهده همگان و کسانی که تلاش کنند آن را بشکنند، در دسترس است. تا به امروز پروتکل رمزگذاری سیگنال هرگز شکسته نشده است. سیگنال داده‌های شما یا هیچ‌کس دیگری را جمع‌آوری نمی‌کند و به اشتراک نمی‌گذارد.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

«سیگنال» از شماره تلفن شما برای ثبت‌نام و همینطور به عنوان شناسه‌ی شما استفاده می‌کند. به همین دلیل باید مواظب باشید که از این اپلیکیشن تنها برای برقراری ارتباط با کانتکت‌های قابل اعتماد خود استفاده کنید.

اگر تصمیم می‌گیرید که از «سیگنال» به عنوان اپلیکیشن پیش‌فرض برای فرستادن پیامک استفاده کنید، یادتان باشد که پیام‌های شما تنها در صورتی رمزگذاری می‌شوند که گیرنده نیز اپلیکیشن سیگنال را روی تلفن همراه خود نصب کرده باشد.

مورد دیگر اینکه، «سیگنال» تنها در صورت دسترسی به اینترنت به کار می‌آید. هر چند که ابزاری عالی برای استفاده روزمره است، در صورت قطع شدن اینترنت خیلی کارایی نخواهد داشت. ‌

دانلود این اپلیکیشن‌ها را نیز برای استفاده در آینده در نظر بگیرید.

دو اپلیکیشن «برایر» و «جمی»، پیام‌رسان‌هایی با رمزگذاری سرتاسری هستند که بر اساس فناوری‌های همتا به همتا (peer-to-peer) ساخته شده‌اند و اگر پیش‌بینی می‌کنید که ممکن است با مشکلات اتصال به اینترنت (از قطع شدن اینترنت گرفته تا مثلاً وای‌فای ضعیف در یک کنفرانس پرجمعیت) روبه‌رو باشید، گزینه‌های خوبی هستند.

البته احتمالا کار کردن با «سیگنال» برای استفاده روزمره و ارتباط با دوستان و خانواده، راحت‌تر خواهد بود. می‌توانید درباره‌ی این اپلیکیشن‌ها در لینک‌های زیر بیشتر بخوانید.

Jami

«جمی» پلتفرم رایگان برای ارتباط و مکاتبه است که ادعا می‌کند هویت و حریم خصوصی کاربران خود را حفاظت می‌کند. «جمی» دارای رمزگذاری سرتاسری است و به شکل همتا به همتا عمل می‌کند، بنابراین نیازی به یک سرور مرکزی برای انتقال داده بین کاربران ندارد.

به همین سبب، کاربرانی که روی یک شبکه‌ی محلی مشترک هستند (برای مثال، یک شبکه وای‌فای عمومی بدون دسترسی به اینترنت) باید بتوانند از طریق «جمی» به هم متصل شوند، حتی اگر به اینترنت وصل نباشند.

سهولت استفاده

دانلود این اپلیکیشن برای اندروید از گوگل‌پلی، و برای iOS از اپل استور امکانپذیر است. نسخه‌های مخصوص دسکتاپ (مک، ویندوز و لینوکس) را هم می‌توان از خود وبسایت «جمی» دانلود کرد.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

علاوه بر برقراری ارتباط امن، «جمی» تماس‌های ویدویی و کنفرانسی با کیفیت اچ‌دی را نیز ارائه می‌کند، اما کیفیت این تماس‌ها بسیار بستگی به کیفیت اینترنت مورد استفاده دارد.

داشتن قابلیت ارسال پیام از طریق شبکه‌های وای‌فای می‌تواند در زمان‌های قطع موقت اینترنت (و حتی قطع کامل اینترنت) به منظور برقراری ارتباط با کانتکت‌هایی که در نزدیکی شما هستند، موثر عمل کند. «جمی» همچنین ممکن است بتواند در صورت محدود شدن دسترسی به اینترنت جهانی به شکلی مطمئن عمل کند، اما تنها در صورتی که اینترنت ملی در دسترس باقی بماند.

به این موضوع توجه داشته باشید که محققان ما به صورت مستقل قادر به تایید این گزارش‌ها نبوده‌اند، بنابراین نمی‌توانند درباره کارکرد این اپلیکیشن در چنین شرایطی با قطعیت نظر بدهند. آزمایش‌ها و شواهد بیشتری برای این کار نیاز است.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

بر خلاف برخی از اپلیکیشن‌هایی که بر پایه‌ی شبکه توری meshnet-based طراحی می‌شوند، «جمی» قادر به استفاده از بلوتوث برای برقراری ارتباط با دستگاه‌های دیگر نیست. برقراری ارتباط آفلاین با کانتکت‌ها، نیازمند اتصال هر دو طرف به یک شبکه‌ی اینترنت مشترک محلی است.

Briar

«برایر» یک اپلیکیشن پیام‌رسان است که برای استفاده کنشگران، روزنامه‌نگاران و هر کس دیگری که احتیاج به برقراری ارتباط در زمان قطع اینترنت داشته باشد، طراحی شده است. برخلاف اپلیکیشن‌های پیام‌رسان سنتی، «برایر» متکی بر یک سرور مرکزی نیست، پیام‌ها با استفاده از یک شبکه توری به صورت مستقیم بین دستگاه‌های کاربران همزمان‌سازی یا همان synchronized می‌شوند.

سهولت استفاده

کاربران می‌توانند «برایر» را برای اندروید از پلی استور گوگل، F-Droid یا وب سایت برایر دانلود نمایند.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

«برایر» می‌تواند برای به اشتراک گذاشتن پیام‌های مهم با افرادی که به آن‌ها اعتماد دارید، به شکلی مطمئن عمل کند. در هنگام قطع شدن اینترنت، این اپلیکیشن اجازه می‌دهد تا داده‌ها و اطلاعات را با کانتکت‌های خود به شکلی امن به اشتراک بگذارید، البته لازم خواهید داشت تا با فرد گیرنده در محدوده‌ی بلوتوث یا روی یک شبکه وای‌فای مشترک قرار داشته باشید.

علاوه بر قابلیت گپ زدن سرتاسری خصوصی و گروهی، «برایر» به شما این امکان را می‌دهد تا تالارهای گفتگوی عمومی و بلاگ‌هایی تشکیل دهید که برقراری ارتباط را با گروه‌های معتمد میسر می‌سازد، و حتی در زمان‌های قطع اینترنت هم قابل اشتراک‌گذاری و به‌روزرسانی هستند.

تالارهای گفتگو، مکالمات غیر خصوصی هستند. بر خلاف گروه‌های خصوصی، هر کسی که به آن بپیوندد می‌تواند کانتکت‌های دیگر خود را به تالار دعوت کند. در ضمن بلاگ‌ها امکان پست و به اشتراک گذاشتن اخبار و بروزرسانی‌ها را با تمام کانتکت‌هایتان امکان پذیر می‌سازند.

«برایر» همچنین با اپلیکیشن "دکمه هشدار" Ripple مجهز شده است که می‌تواند برایر را مخفی کند یا در حالتی که نگران هستید حساب کاربری‌ شما تحت نظارت قرار گرفته یا مصادره شده، می‌تواند طوری پیکربندی شود که حساب کاربری و تاریخچه پیغام‌های شما را پاک کند.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

این اپلیکیشن البته اشکالاتی نیز دارد. گزارش‌هایی از مشکلات برقراری ارتباط از طریق بلوتوث در زمانی که اینترنت قطع شده است دریافت شده، اما گروه «برایر» مشغول رفع این اشکالات هستند.

در زمان قطع اینترنت، این اپلیکیشن تنها در صورتی که کاربران در محدوده بلوتوث و وای‌فای یکدیگر قرار داشته باشند، می‌‌تواند کارایی داشته باشد.

مشکل دیگر این اپلیکیشن این است که تا زمانی که تعداد زیادی از افراد شروع به استفاده از «برایر» نکنند، نمی‌تواند در زمان‌های قطع دسترسی به اینترنت از تمام امکانات بالقوه خود استفاده کند و موثر واقع شود. برای اینکه «برایر» بتواند به یک اپلیکیشن پیام‌رسان قدرتمند تبدیل شود و جایگزین پیام‌رسان‌های معمول بشود، می‌بایست تعداد کاربران گسترده‌ای را جذب کند.

ابزار دور زدن

هر کسی که خواسته به وب‌سایت‌های فیلتر شده روی اینترنت جهانی دسترسی پیدا کند، به این سوال برخورد کرده است که کدام وی‌پی‌ان را باید انتخاب کرد. این‌ها ابزارهایی هستند که برای دسترسی به محتوای فیلترشده بکار شما می‌آیند و همچنین اتصال شما را رمزگذاری می‌کنند تا در برابر ناظران بیرونی امنیت داشته باشید.

دوستان ما در «پس‌کوچه»، فهرست بسیار خوبی از ابزارهای دور زدن فیلترینگ را به همراه مروری دقیق و کامل بر مزایا و معایب این ابزارها جمع‌آوری کرده‌اند. اگر آنچه به دنبالش هستید را در فهرست منتخب ما پیدا نکردید، «پس‌کوچه» می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره ابزارهای دور زدن موجود به شما ارائه دهد.

تشخیص تیم ما بر این بوده است که نمونه‌های ذیل از موثرترین و قابل اعتمادترین ابزارها برای دور زدن سانسور معمول و هر روزه هستند. همه‌ی مواردی که اینجا جمع‌آوری کرده‌ایم به عنوان ابزارهای حفظ هویت و حریم خصوصی طراحی نشده‌اند، پس حتماً توضیحات هر کدام را بخوانید و متوجه تفاوت‌های بین این ابزارها باشید تا بتوانید امنیت آنلاین خود را حفظ کنید.

Psiphon

«سایفون» یک ابزار دور زدن فیلترینگ است که از فناوری‌های وی‌پی‌ان، اس‌اس‌اچ و اچ‌تی‌تی‌پی استفاده می‌کند تا دسترسی بدون سانسور به محتوای اینترنت را برای شما فراهم کند. این اپلیکیشن به نقاط دسترسی جدید پی می‌برد تا احتمال دور زدن فیلتر‌ها را برای شما بالا ببرد.

سهولت استفاده


کار کردن با «سایفون» خیلی راحت است. فقط لازم است که آن‌ را از طریق یکی از لینک‌های بالا روی دستگاه خود دانلود و نصب کنید. بعد از اینکه نصب شد، اپلیکیشن را باز کنید و روی ‘connect’ بزنید تا «سایفون» روی دستگاه فعال شود.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

سایفون» سابقه‌‌ی مستحکمی در دور زدن سانسور اینترنتی در ایران دارد و همچنان برای این منظور کارایی خود را حفظ کرده است.

هر چند در زمان‌های وقوع اختلال در اینترنت و یا قطع کامل از کارایی آن کم‌ می‌شود، بخش کوچکی از کاربران «سایفون» گزارش داده‌اند که طی قطع شدن اینترنت در آبان ۱۳۹۸ به محتوای اینترنت جهانی دسترسی داشته‌اند. تحقیقات مکملی که از سوی«سایفون» صورت گرفت نیز صحت این موضوع را تایید کرد.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

دنبال دست یافتن به اطلاعات حساس یا به اشتراک گذاشتن آن هستید، نباید فقط به این اپلیکیشن متکی باشید.

هرچند که با استفاده از «سایفون»، ISP شما قادر به دیدن محتوای در حال داد و ستد شما نخواهد بود، اما این اپلیکیشن مانع این نمی‌شود که تاریخچه مرورگر و کوکی‌ها بر روی دستگاه شما ذخیره نشوند.

توجه داشته باشید که «سایفون» برخی اطلاعات در رابطه با ناحیه، کشور و فعالیت‌های انجام شده روی مرورگر شما و زمان و تاریخ آن ها را ثبت می‌کند. برنامه‌نویسان «سایفون» این داده‌ها را جمع‌آوری و تحلیل کرده و سپس آن‌ها را حذف می‌کنند. خط مشی «سایفون» در رابطه با حفظ حریم خصوصی به زبان فارسی در اینجا موجود است، که در مورد جمع‌آوری داده‌ها و نحوه‌ی به اشتراک گذاشتن آن‌ها با طرف ثالث در آن توضیح داده شده است.

TunnelBear

«تونل بر» سرویس وی‌پی‌انی است که می‌توانید برای گشت و گذار در اینترنت به شکل محرمانه و امن استفاده کنید. وی‌پی‌ان مطمئن «تونل بر» حریم خصوصی آنلاین شما را حفظ کرده و به شما اجازه می‌دهد تا به صورت ناشناس به وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های فیلترشده دسترسی پیدا کنید.

نکته‌ی مهم این است که «تونل بر» دارای بسته‌ی رایگانی برای کاربران ایرانی است. این بسته شامل ۱۰ گیگابایت سرویس رایگان در ماه برای کاربران درون ایران است. این اپلیکیشن از چند حسابرسی امنیتی مستقل سربلند بیرون آمده و بنابراین باید بتواند در حفظ امنیت و حریم خصوصی شما در فضای آنلاین موثر واقع شود.

سهولت استفاده

اپلیکیشن «تونل بر» را می‌توانید با استفاده از یکی لینک‌های بالا، مناسب با نوع سیستم‌عامل خود دانلود کنید.

پس از اینکه اپلیکیشن را باز کردید، لازم است که با ایمیل خود یک حساب کاربری بسازید (ما توصیه می‌کنیم از آدرس ایمیل همیشگی خود استفاده نکنید). پس از آن می‌توانید به وی‌پی‌ان متصل شوید.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

«تونل بر» بر اساس این سیاست عمل می‌کند که هیچ داده‌ای ثبت نشود، به این معنی که داده‌های مرتبط با آدرس IP شما و یا وب‌سایت‌هایی را که بازدید می‌کنید، ذخیره نمی‌کند. خط مشی مربوط به حریم خصوصی این اپلیکیشن را می‌توانید به زبان انگلیسی در اینجا بخوانید که جزییات جامعی درباره‌ی شیوه‌های جمع‌آوری داده به شکل محدود و بدون افشای هویت در آن ارائه شده است.

همانطور که اشاره شد، این اپلیکیشن از چندین حسابرسی امنیتی مستقل سربلند بیرون آمده و بر همین اساس می‌توانیم بگوییم که ابزاری معتبر است و قابلیت‌های آن در زمینه حفظ هویت و حریم خصوصی و همینطور دور زدن فیلترینگ ثابت شده است.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

«تونل بر» در حال حاضر در بسته‌ی رایگان خود تا سقف ۵۰۰ مگابایت در ماه محدودیت استفاده دارد. این موضوع به این معنی است که نباید برای دسترسی به محتوای سنگین مثل تعداد زیاد عکس و فیلم، به این اپلیکیشن متکی بود.

همچنین این سرویس از شما می‌خواهد تا با ایمیل خود در آن ثبت‌نام کنید که می‌تواند در زمان اختلال و قطع شدن اینترنت و یا فیلترینگ، مشکل‌زا شود. علاوه بر این، به شما توصیه می‌شود که از آدرس ایمیل همیشگی خود برای ثبت‌نام استفاده نکنید.

ProtonVPN

«پروتون وی‌پی‌ان» یک رساننده خدمات شبکه‌ مجازی خصوصی است که با پشتوانه مالی جمعی حمایت می‌شود‌ و از سوی بنیانگذاران خدمات امنیت ایمیل «پروتون میل» عرضه شده است. این اپلیکیشن محافظت از امنیت و حریم خصوصی کاربران را در سطح بسیار بالایی تامین می‌کند.

نکته‌ی بسیار مهم این است که «پروتون وی‌پی‌ان» نسخه‌ی رایگانی از خدمات خود را بدون هیچ محدودیت در ترافیک داده، به کاربران این رده ارایه می‌دهد.

سهولت استفاده

روند ثبت‌نام بسیار سرراست است. اگر از وی‌پی‌ان دیگری دارید استفاده می‌کنید، به وبسایت «پروتون وی‌پی‌ان» بروید و با ایمیل خود یک حساب کاربری باز کنید، سپس نام کاربری و کلمه‌ی عبور خود را انتخاب کنید. بعد از آن دیگر می‌توانید نسخه‌ی مناسب دستگاه خود را دانلود کنید.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

روش کار «پروتون وی‌پی‌ان» بر این اساس است که هیچ داده‌ای را ثبت نکند، و خط مشی مکتوب بسیار دقیق و واضحی دارد که می‌توانید آن را به زبان انگلیسی در اینجا بخوانید. این اپلیکیشن طوری طراحی شده که یک تونل رمزگذاری شده بین شما و سرورهای خود ایجاد می‌کند، و با این کار از شما در برابر نظارت و شنود دشمنان محافظت کرده و تاریخچه فعالیت‌های شما را از آی‌اس‌پی مخفی نگه می‌دارد.

اپلیکیشن‌های «پروتون وی‌پی‌ان» روی همه‌ی پلتفرم‌ها کاملاً متن‌باز هستند و امنیت آن‌ها به صورت مستقل بررسی دقیق شده‌ است. این وی‌پی‌ان همچنین دارای قابلیت قطع اضطراری (kill switch) است که در صورت قطع شدن وی‌پی‌ان، جلوی ترافیک اینترنت را بر روی دستگاه شما می‌گیرد. این موضوع باعث می‌شود که تصادفا بدون محافظت نمانید.

سرورهای «پروتون وی‌پی‌ان» در سوئیس مستقر هستند، کشوری که قوانین سفت و سختی در زمینه‌ی حفاظت از حریم خصوصی دارد و سابقه نشان داده که در برنامه‌های اشتراک‌گذاری اطلاعات و جاسوسی بین‌المللی وارد نمی‌شود.

بر اساس این قوانین و ویژگی‌ها، می‌توان گفت که «پروتون وی‌پی‌ان» دارای کارنامه‌ای قوی در زمینه‌ی حریم خصوصی، امنیت و رمزگذاری است و اگر به دنبال وی‌پی‌ان رایگان هستید می‌تواند انتخاب خوبی باشد.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

برای استفاده از «پروتون وی‌پی‌ان» لازم است که حتما در آن ثبت‌نام کنید که این موضوع ممکن است چالش‌هایی را در مواقع اختلال اینترنت یا وقتی که وب‌سایت اپلیکیشن فیلتر شده باشد، به وجود آورد. توصیه می‌شود که برای ثبت‌نام از آدرس ایمیلی غیر از آدرس همیشگی خود استفاده کنید.

همانند دیگر وی‌پی‌ان‌های تجاری، بسته‌ی رایگان «پروتون وی‌پی‌ان» به احتمال زیاد نسبت به نسخه‌های پولی آن، تأثیرات منفی زیادی روی سرعت اینترنت شما خواهد داشت. هر چند این اپلیکیشن ابزاری مهم و کارآمد برای حفاظت از هویت شما و گذر از فیلترها است، این موضوع می‌تواند به قیمت پایین آمدن سرعت اینترنت تمام می‌شود.

Windscribe

«ویندسکرایب» یک سرویس وی‌پی‌ان تجاری است که می‌توانید برای گشت و گذار آزادانه و امن در اینترنت از آن استفاده کنید. از حریم خصوصی شما محافظت می‌کند و به شما کمک می‌کند تا فیلتر‌های اینترنتی را دور بزنید.

بسته‌ی رایگان «ویندسکرایب» در هر ماه ۱۰ گیگابایت ترافیک داده ارائه می‌دهد که بسیار دست و دلبازانه است. همچنین فایروال «ویندسکرایب» روی این بسته موجود است که ادعا می‌کند تمام اتصالات را خارج از تونل خودش می‌بندد تا هیچ داده‌ای از ارتباط شما به بیرون درز نکند.

سهولت استفاده

این اپلیکیشن را از یکی از لینک‌های بالا دانلود کنید. وقتی برای اولین بار اپلیکیشن را باز می‌کنید، از شما خواسته می‌شود تا یک حساب کاربری بسازید. یک آدرس ایمیل و کلمه‌ی عبور انتخاب کنید (ترجیحا آدرس اصلی شما نباشد)، حالا این فرصت را دارید تا ۱۰ گیگابایت ترافیک ماهانه رایگان خود را طلب کنید.

بعد از اینکه این کار را انجام دادید، می‌توانید وی‌پی‌ان را روی دستگاه خود فعال کنید.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

۱۰ گیگابایت ترافیک ماهانه رایگان این اپلیکیشن بسیار دست و دلبازانه است. هر چند که سرعت این اپلیکیشن ممکن است همیشه به خوبی وی‌پی‌ان‌های دیگر نباشد، اما نشان داده که در ایجاد دسترسی کاربران ایرانی به محتوای فیلترشده بسیار موثر عمل می‌کند.

فایروال موجود در این اپلیکیشن نیز یک لایه‌ی محافظت دیگر به حریم خصوصی اضافه می‌کند تا از خطر نشت اطلاعات از تونل وی‌پی‌ان شما جلوگیری کند.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

همچون دیگر وی‌پی‌ان‌های تجاری، «ویندسکرایب» نیز به احتمال زیاد در صورت قطع شدن مستمر اینترنت، اختلال در آن و یا پایین آمدن سرعت، خیلی خوب کار نخواهد کرد.

هرچند که می‌تواند ابزار بسیار مفیدی برای رد شدن از فیلترها باشد، اما باید توجه داشته باشیم که به اندازه‌ی ابزارهای دور زدن برگرفته از Tor ، در حفظ هویت شما موثر عمل نخواهد کرد.

Lantern

«لنترن» یک نوع اپلیکیشن دور زدن فیلترینگ است که چندین روش مختلف را برای گذر از فیلتر و سانسور بکار می‌گیرد و بسته به تغییراتی که سانسورچی ایجاد می‌کند، از روشی به روش‌ دیگر می‌رود. این ابزار، فیلتر بودن یا نبودن یک وب‌سایت را تشخیص می‌دهد و تنها در این صورت که وبسایت خارج از دسترس باشد، شروع به استفاده از شیوه‌های دور زدن می‌کند. این امر به این معناست که می‌تواند به وب‌سایت‌های فیلتر نشده سریع‌تر متصل شود.

هر چند اکثر مواقع سرعت بالایی ارائه می‌دهد و داد و ستد داده‌های شما را در وب‌سایت‌های فیلتر شده رمزگذاری می‌کند، اما ادعا نمی‌کند که از هویت کاربران خود حفاظت می‌کند و امکان این را ندارد که کاربران را در برابر نظارت و شنود، مانند اپلیکیشن‌های دیگری مثلاً «تور» Tor، محافظت کند.

سهولت استفاده

کار با «لنترن» نسبتاً سرراست است. فقط لازم است که با استفاده از یکی از لینک‌های بالا روی دستگاه خود دانلود و نصبش کنید.

بعد از اینکه نصب شد، اپلیکیشن را باز کنید و connect را بزنید تا فعال شود.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

ویژگی اصلی «لنترن» این است که دسترسی به وب‌سایت‌های فیلتر شده را با سرعت بالایی ارائه می‌دهد. در شرایط معمول ایران، این اپلیکیشن معمولاً ثابت کرده که در شکستن فیلتر‌های حکومتی موثر عمل می‌کند.

به همین دلیل برای استفاده روزمره کاربران معمولی و گذر از فیلترینگ دولتی ایران، مناسب‌ترین ابزار است، اما برای استفاده روزنامه‌نگاران و کنش‌گرانی که فاش نشدن هویت خودشان را باید در اولویت قرار دهند، ابزار مناسبی نیست. اگر حفظ کامل حریم خصوصی و هویت، برای شما موضوع مهمی است، باید به دنبال وی‌پی‌انی باشید که مخصوصاً برای این منظور طراحی شده باشد.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

در آبان ۱۳۹۸ که اینترنت ایران قطع شده بود، «لنترن» آنچنان که باید موثر عمل نکرد و هیچ گزارش موثقی مبنی براینکه کاربران «لنترن» بعد از قطع شدن اینترنت توانسته باشند به اینترنت جهانی وصل شوند، دریافت نشده است. به همین دلیل ما کار با این اپلیکیشن را فقط در وضعیت«عادی» توصیه می‌کنیم.

همانطور که گفته شد، «لنترن» هیچ ادعایی مبنی بر اینکه هویت شما را محفوظ نگه می‌دارد، نداشته است. هر نوع ارتباطی که از طریق «لنترن» ایجاد شده باشد، رمزگذاری می‌شود اما این نرم‌افزار نمی‌تواند هیچ اقدامی در جهت محافظت کاربران در برابر وبسایت‌هایی که کاربران خود را رصد می‌کنند یا در برابر نظارت و شنود حکومتی، انجام دهد.

«لنترن» اطلاعات شخصی مربوط به ناحیه، کشور و فعالیت‌های انجام شده روی مرورگر شما و زمان و تاریخ آن ها را ثبت می‌کند. این داده‌ها پیش از آن که از طرف برنامه‌نویسان این نرم‌افزار تحلیل شوند، جمع‌آوری aggregate می‌شوند و تنها در حالتی با طرف ثالث به اشتراک گذاشته می‌شوند که کاملا aggregate و گمنام‌سازی شده باشند. اطلاعات بیشتر در بخش «خط مشی در زمینه حریم خصوصی» لنترن در اینجا به زبان انگلیسی موجود است.

1.1.1.1 + WARP

اپلیکیشن ۱.۱.۱.۱ شرکت Cloudflare یک برطرف‌کننده‌ی دی‌ان‌اس است که تقریباً شبیه وی‌پی‌ان عمل می کند. ترافیک اینترنت شما را از یک تونل مطمئن رد کرده، رمزگذاری کرده و ادعا می‌کند که داده‌های مرورگر شما را به طرف ثالث نشان نمی‌دهد.

هر چند که احتمالا از نظارت ISP شما بر وب‌سایت‌هایی که باز می‌کنید جلوگیری می‌کند، اما باعث نمی‌شود که اتصال شما به وب‌سایت‌ها بدون فاش شدن هویت شما اتفاق بیفتد، و همچنین قادر نیست سانسورها را به خوبی وی‌پی‌ان دور بزند. البته می‌تواند در حد ابتدایی امنیت فضای آنلاین شما را فراهم کند و در عین حال سرعت قابل قبولی داشته باشد، اما این اپلیکیشن به اندازه‌ی وی‌پی‌ان‌هایی که مخصوص امنیت حریم خصوصی ساخته شده‌اند، موثر نخواهد بود.

سهولت استفاده

شما می‌توانید 1.1.1.1 + WARP را از گوگل پلی، اپ‌‌استور یا پس‌کوچه دانلود کنید. وقتی که اپلیکیشن را نصب و باز کردید، دستورالعمل را دنبال کنید و دکمه‌ی اسلایدر را برای اتصال روشن کنید.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

این اپلیکیشن رایگان است و کار با آن بسیار ساده است. نسخه‌ی پولی آن نیز موجود است که سرعت اتصال شما را تا ۳۰٪ بالاتر می‌برد.

این اپلیکیشن به دست شرکت Cloudflare تهیه شده است، نامی معتبر در زمینه‌ی امنیت وب‌سایت و اپلیکیشن که کارنامه بسیار درخشانی در حفظ امنیت داده‌های کاربران خود دارد. این شرکت دارای سیاست «ثبت نکردن داده» است و هیچگونه اطلاعات شخصی قابل شناسایی مربوط به استفاده شما از این اپلیکیشن را ذخیره نمی‌کند.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

این اپلیکیشن به عنوان یک ابزار برای دور زدن طراحی نشده است، و بنابراین نباید انتظار داشت که به وب‌سایت‌های سانسور شده تحت هر شرایطی دسترسی ایجاد کند. بعضی از کاربران گزارش داده‌اند که استفاده از این اپلیکیشن برای باز کردن برخی وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها مانند یوتیوب و گوگل پلی استور، چالش‌برانگیز بوده است.

همانطور که پیشتر اشاره شد، این اپلیکیشن تنها میزان محدودی امنیت حریم خصوصی فراهم می‌کند. هر چند که فعالیت‌های شما را از ISP مخفی نگه می‌دارد، اما IP شما را از وب‌سایت‌هایی که دیدن می‌کنید پنهان نمی‌کند.

به صورت گمنام از اینترنت استفاده کنید.

بسیاری از وی‌پی‌ان‌ها قادر هستند تا میزان بالایی حریم خصوصی برای شما فراهم کنند، اما باید این نکته را لحاظ کرد که این ابزارها نمی‌توانند گمنام ماندن شما را به طور کامل تضمین کنند چرا که عوامل دولت شیوه‌هایی برای تشخیص آدرس IP شما در حین استفاده از وی‌پی‌ان، در دست دارند.

اما گزینه‌های دیگری وجود دارد و اتصال به اینترنت از طریق Tor می‌تواند میزان بالاتری از گمنامی را، نسبت به وی‌پی‌ان‌ها، برای شما فراهم کند. برای رسیدن به این هدف، Tor از روش مسیریابی پیازی ‘onion routing’ استفاده می‌کند، روشی که اتصال شما را پیش از رسیدن به مقصد منتخب، از چندین پروکسی (یا مسیریاب‌های پیازی) می‌گذراند.

این پروکسی‌ها فقط می‌توانند یک مرحله را در هر سمت از این زنجیره ببینند، بنابراین هیچ‌کس نمی‌تواند هم نقطه مبدأ ترافیک (یعنی شما) و هم نقطه مقصد (وب‌سایتی که باز می‌کنید) را مشاهده کند.

توجه کنید که ISP شما می‌فهمد که شما از Tor استفاده می‌کنید، اما هیچ چیز دیگری درباره فعالیت‌های آنلاین شما بدست نخواهد آورد. تمام کاربران Tor به چشم یک ناظر شبیه هم به نظر خواهند رسید.

خود این موضوع که شما از Tor استفاده می‌کنید می‌تواند موجب سوءظن شود، اما عقیده اکثریت قریب به اتفاق متخصصان امنیت دیجیتال این است که گمنامی بدست آمده از Tor مولفه‌ی مهمی از امنیت دیجیتال روزمره است، حتی اگر سرعت اتصال شما را بیشتر از وی‌پی‌ان‌ها پایین بیاورد.

اگر فقط می‌خواهید از Tor برای گشت و گذار در اینترنت استفاده کنید، می‌توانید مرورگر Tor را دانلود کنید، و اگر می‌خواهید بقیه اپلیکیشن‌ها روی گوشی همراهتان نیز از طریق شبکه‌ی Tor، پروکسی شوند، Orbot را دانلود کنید.

Tor Browser

مرورگر «تور» یک مرورگر متن‌باز است که با این هدف طراحی شده که حریم خصوصی شما را در فضای آنلاین حفظ کند و همچنین از فیلترها گذر کند. روش کار آن به این صورت است که ترافیک شما را پیش از رسیدن به مقصد، حداقل بین سه گره‌ی اتصالی (سرورهای داوطلب) حرکت می‌دهد.

سهولت استفاده

مرورگر «تور» روی سیستم عامل ویندوز و MacOS و همچنین گوشی‌های همراه اندروید موجود است ولی هنوز روی دستگاه‌های iOS وجود ندارد. از طریق لینک‌های بالا می‌توانید آن را دانلود و نصب کنید.

نصب کردن مرورگر «تور» تا حدی از ابزارهای دیگری که در اینجا معرفی کرده‌ایم پیچیده‌تر است. وبسایت پس‌کوچه دستورالعمل نصب این اپلیکیشن را به صورت دقیق و با جزییات آماده کرده است که به شما کمک می‌کند تا وضعیت امنیتی و شبکه‌ی مورد استفاده خود را در ایران تنظیم کنید.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

«تور» شما را گمنام نگه داشته و اطمینان حاصل می‌کند که داده‌های شما از چشم سازمان‌های خصوصی و دولتی که بخواهند بر آن‌ها نظارت کنند، مخفی بماند. «تور» یک فناوری است که امتحان خود را پس داده و ثابت کرده که در این زمینه و همینطور در زمینه‌‌ی دور زدن فیلترها موثر عمل می‌کند.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

ایران تلاش زیادی برای فیلتر کردن «تور» داشته است و باعث شده که وصل شدن به اینترنت از ایران نسبت به کشورهای دیگر با چالش‌های بیشتری روبه‌رو باشد. همچنین باید توجه داشت که در هنگام استفاده از «تور» با پایین آمدن سرعت اینترنت مواجه خواهید شد. هر چند این اپلیکیشن در حفظ امنیت شما بی‌مانند است، اما این موضوع به قیمت پایین آمدن سرعت تمام می‌شود.

محتوای ترافیک شما به وسیله «تور» محافظت می‌شود اما برای ماموران حکومتی کار چندان سختی نیست که متوجه استفاده شما از «تور» بشوند. حواستان باشد که این موضوع می‌تواند فعالیت‌های شما را در معرض سوءظن قرار دهد.

OrBot

«اوربوت» یک اپلیکیشن پروکسی رایگان است که کمک می‌کند تا اپلیکیشن‌های دیگر به شکل امن‌تری از اینترنت استفاده کنند. «اوربوت» از «تور» استفاده می‌کند تا ترافیک اینترنتی شما را رمزگذاری کند و سپس آن را به کامپیوترهای متعددی در نقاط مختلف دنیا می‌فرستد و از این طریق داده‌های ترافیک شما را مخفی نگه می‌دارد.

سهولت استفاده

می‌توانید نسخه‌ی اندروید این اپلیکیشن را از لینک‌های بالا دانلود کنید. برای بعضی مدل‌ تلفن‌های گلکسی سامسونگ، چند مرحله‌ی اضافی وجود دارد تا این اپلیکیشن فعال شود. این مراحل در این ویدیو توضیح داده شده است.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

استفاده از «تور» می‌تواند شما را در برابر نظارت و شنود روزمره محافظت کند. زمانی که از «اوربوت» استفاده می‌کنید، ترافیک شما در حین گذشتن از شبکه‌ی «تور»، سه نوبت رله و رمزگذاری می‌شود، و به این وسیله یکی از قوی‌ترین روش‌های ممکن حفاظتی و گمنام ماندن در فضای آنلاین فراهم می‌گردد.

ویژگی دیگر این است که در داخل این اپلیکیشن، شما می‌توانید اپلیکیشن‌های دیگری را که می‌خواهید به دست «تور» محافظت شوند انتخاب کنید. این کار به این معنا است که سرعت اپلیکیشن‌ها و فعالیت‌های غیرحساس، بی‌دلیل پایین نخواهد آمد، مسئله‌ای که در مورد کار با «تور» از عوارض جانبی آن محسوب می‌شود.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

همانطور که در بالا اشاره شد، در برخی مدل‌های تلفن‌ همراه لازم است که از چند مانع فنی اضافی برای فعال کردن این اپلیکیشن گذر کرد. همانند دیگر ابزارهایی که از طریق «تور» حفاظت می‌شوند، این اپلیکیشن نیز سرعت اتصال شما را پایین می‌آورد.

محتوای ترافیک شما به وسیله «تور» محافظت می‌شود اما برای ماموران حکومتی کار چندان سختی نیست که متوجه استفاده شما از «تور» بشوند. حواستان باشد که این موضوع می‌تواند فعالیت‌های شما را در معرض سوءظن قرار دهد.

جعبه‌ابزار اختلال در اینترنت

هیچ‌وقت شده احساس کنید به زمانی برگشته‌اید که با مودم‌های ۵۶کا به اینترنت وصل می‌شدید؟ آیا از دیدن پیام «در حال بارگذاری» خسته شده‌اید؟ آیا جان به‌لب می‌شوید تا پیام‌هایتان ارسال شوند؟ کاملا می‌فهمیم چه حسی دارد.

پایین آمدن سرعت اینترنت مسئله‌‌ای غیرعادی نیست. گاهی به دلیل زیرساخت شبکه‌‌ای ضعیف، گاهی به دلیل تعمیراتی و به‌روزرسانی، و گاهی به این دلیل که مسئولان به صورت عمدی پهنای باند را مسدود می‌کنند تا دسترسی مردم به اطلاعات را قطع کنند.

وقوع این اختلالات رو به افزایش است. به تازگی در نقاط مختلف ایران، سرعت اینترنت به دفعات برای چندین روز به صورت چشمگیری پایین آمده یا حتی برای چندین ساعت متوالی کاملا قطع شده است.

کار چندانی برای جلوگیری از این اتفاقات نمی‌توان انجام داد، اما می‌توانید ابزارهایی در چنته داشته باشید تا در صورتی که سرعت اینترنت (و یا شبکه ملی اطلاعات) پایین آمد، بتوانید برای برقراری ارتباط با خانواده، دوستان و کانتکت‌های مهم خود از این ابزار استفاده کنید و یا به اطلاعات ضروری دسترسی پیدا کنید.

جعبه‌ابزار اختلال ما شامل راهنمایی‌هایی درباره برخی از این ابزارها است که می‌توانند در زمان اختلال‌های متناوب در اتصال به اینترنت، به شما کمک کنند. این ابزارها به شما اجازه می‌دهند تا اطلاعات را بدون دسترسی به اینترنت مناسب به اشتراک بگذارید، و یا روی شبکه‌های محلی به صورت رمزگذاری شده، برقراری ارتباط و انتقال فایل را برای شما فراهم می‌کنند.

اپلیکیشن‌های پیام‌رسان - سرعت فرستادن این پیغام برای شما تا چه حد ضروری است؟

حتی اگر سرعت اینترنت شما بسیار پایین باشد، اپلیکیشن‌های پیام‌رسان رمزگذاری شده همچنان عمل خواهند کرد، البته ممکن است در فرستادن و دریافت پیام‌ها با تاخیر بسیار طولانی مواجه شوید.

انتخاب اپلیکیشن مناسب در این موقعیت به این سوال بستگی دارد که چقدر سریع باید این پیغام را بفرستید. آیا تاخیر در فرستادن پیام یا فایل برایتان مسئله خاصی نیست، یا اینکه فایل شما باید فوراً بدون هیچ تاخیری ارسال شود؟

ضروری نیست، می‌توان صبر کرد.

اپلیکیشن «سیگنال» همچنان ساده‌ترین گزینه برای استفاده در زمان وقوع اختلال در اینترنت است. این اپلیکیشن مطمئن و امن است، و هر چند که احتمالا با تاخیر مواجه خواهید بود، اما برقراری ارتباط را ممکن می‌سازد.

Signal

«سیگنال» اپلیکیشن پیام‌رسانی برای سیستم‌عامل‌های iOS، اندروید و دسکتاپ است که دارای قابلیت رمزگذاری سرتاسری E2EE است. این اپلیکیشن رایگان بوده و به عنوان یکی از ایمن‌ترین اپلیکیشن‌های پیام‌رسان موجود از سوی موسساتی چون Electronic Frontier Foundation و Access Now توصیه می‌شود.

این اپلیکیشن به کاربران خود اجازه می‌دهد تا پیام‌های ویدیویی، صوتی، نوشتاری و عکس را به صورت گروهی و رمزگذاری شده ارسال کنند. همچنین امکان تماس‌های تلفنی با قابلیت رمزگذاری سرتاسری برای کاربران «سیگنال» وجود دارد.

سهولت استفاده

شما می‌توانید «سیگنال» را برای سیستم‌های اندروید و iOS با استفاده از لینک‌های بالا بلافاصله دانلود کنید. کار با این اپلیکیشن بسیار ساده است. وقتی اپلیکیشن را باز می‌کنید، از شما خواسته می‌شود تا شماره تلفن خود را از طریق یک کد شش رقمی تایید کنید، که این کد با اس‌ام‌اس برای شما ارسال می‌شود.

وقتی این کار را انجام دادید، بلافاصله می‌توانید مکاتبات خود را با هر کدام از کانتکت‌های خود - به شرط آن‌ها هم اپلیکیشن سیگنال را دانلود کرده باشند- شروع کنید.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

سیستم رمزگذاری «سیگنال» بسیار مطمئن است، این اپلیکیشن، منتخب ادوارد اسنودن است‌.

سیگنال فقط پیام‌های شما را رمزگذاری نمی‌کند، بلکه فراداده‌ها را نیز پنهان می‌کند تا اطمینان حاصل شود که هیچ‌کس، نه حتی خود سیگنال یا هرکس که سعی کند تا جلوی پیام‌های شما را بگیرد، نتواند فرستنده و گیرنده پیام‌ها را شناسایی کند.

همچنین سیگنال یک اپلیکیشن متن‌باز است، این بدین معنی است که کد آن برای مشاهده همگان و کسانی که تلاش کنند آن را بشکنند، در دسترس است. تا به امروز پروتکل رمزگذاری سیگنال هرگز شکسته نشده است. سیگنال داده‌های شما یا هیچ‌کس دیگری را جمع‌آوری نمی‌کند و به اشتراک نمی‌گذارد.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

«سیگنال» از شماره تلفن شما برای ثبت‌نام و همینطور به عنوان شناسه‌ی شما استفاده می‌کند. به همین دلیل باید مواظب باشید که از این اپلیکیشن تنها برای برقراری ارتباط با کانتکت‌های قابل اعتماد خود استفاده کنید.

اگر تصمیم می‌گیرید که از «سیگنال» به عنوان اپلیکیشن پیش‌فرض برای فرستادن پیامک استفاده کنید، یادتان باشد که پیام‌های شما تنها در صورتی رمزگذاری می‌شوند که گیرنده نیز اپلیکیشن سیگنال را روی تلفن همراه خود نصب کرده باشد.

مورد دیگر اینکه، «سیگنال» تنها در صورت دسترسی به اینترنت به کار می‌آید. هر چند که ابزاری عالی برای استفاده روزمره است، در صورت قطع شدن اینترنت خیلی کارایی نخواهد داشت. ‌

فرستادن فوری این پیغام ضروری است!

اگر به هیچ‌وجه نمی‌توان صبر کرد، باید به دنبال اپلیکیشنی باشید که روی یک شبکه‌ی محلی، مانند یک شبکه‌ی محلی وای‌فای، کار کند.

«برایر» و «جمی» اپلیکیشن‌های پیام‌رسان سرتاسر رمزگذاری شده‌ای هستند که بر پایه فناوری‌های همتابه‌همتا عمل می‌کنند و این امکان را دارند که در صورت قطع موقت اینترنت با استفاده از وای‌فای محلی شما، برقراری ارتباط را ممکن سازند.

Briar

«برایر» یک اپلیکیشن پیام‌رسان است که برای استفاده کنشگران، روزنامه‌نگاران و هر کس دیگری که احتیاج به برقراری ارتباط در زمان قطع اینترنت داشته باشد، طراحی شده است. برخلاف اپلیکیشن‌های پیام‌رسان سنتی، «برایر» متکی بر یک سرور مرکزی نیست، پیام‌ها با استفاده از یک شبکه توری به صورت مستقیم بین دستگاه‌های کاربران همزمان‌سازی یا همان synchronized می‌شوند.

سهولت استفاده

کاربران می‌توانند «برایر» را برای اندروید از پلی استور گوگل، F-Droid یا وب سایت برایر دانلود نمایند.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

«برایر» می‌تواند برای به اشتراک گذاشتن پیام‌های مهم با افرادی که به آن‌ها اعتماد دارید، به شکلی مطمئن عمل کند. در هنگام قطع شدن اینترنت، این اپلیکیشن اجازه می‌دهد تا داده‌ها و اطلاعات را با کانتکت‌های خود به شکلی امن به اشتراک بگذارید، البته لازم خواهید داشت تا با فرد گیرنده در محدوده‌ی بلوتوث یا روی یک شبکه وای‌فای مشترک قرار داشته باشید.

علاوه بر قابلیت گپ زدن سرتاسری خصوصی و گروهی، «برایر» به شما این امکان را می‌دهد تا تالارهای گفتگوی عمومی و بلاگ‌هایی تشکیل دهید که برقراری ارتباط را با گروه‌های معتمد میسر می‌سازد، و حتی در زمان‌های قطع اینترنت هم قابل اشتراک‌گذاری و به‌روزرسانی هستند.

تالارهای گفتگو، مکالمات غیر خصوصی هستند. بر خلاف گروه‌های خصوصی، هر کسی که به آن بپیوندد می‌تواند کانتکت‌های دیگر خود را به تالار دعوت کند. در ضمن بلاگ‌ها امکان پست و به اشتراک گذاشتن اخبار و بروزرسانی‌ها را با تمام کانتکت‌هایتان امکان پذیر می‌سازند.

«برایر» همچنین با اپلیکیشن "دکمه هشدار" Ripple مجهز شده است که می‌تواند برایر را مخفی کند یا در حالتی که نگران هستید حساب کاربری‌ شما تحت نظارت قرار گرفته یا مصادره شده، می‌تواند طوری پیکربندی شود که حساب کاربری و تاریخچه پیغام‌های شما را پاک کند.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

این اپلیکیشن البته اشکالاتی نیز دارد. گزارش‌هایی از مشکلات برقراری ارتباط از طریق بلوتوث در زمانی که اینترنت قطع شده است دریافت شده، اما گروه «برایر» مشغول رفع این اشکالات هستند.

در زمان قطع اینترنت، این اپلیکیشن تنها در صورتی که کاربران در محدوده بلوتوث و وای‌فای یکدیگر قرار داشته باشند، می‌‌تواند کارایی داشته باشد.

مشکل دیگر این اپلیکیشن این است که تا زمانی که تعداد زیادی از افراد شروع به استفاده از «برایر» نکنند، نمی‌تواند در زمان‌های قطع دسترسی به اینترنت از تمام امکانات بالقوه خود استفاده کند و موثر واقع شود. برای اینکه «برایر» بتواند به یک اپلیکیشن پیام‌رسان قدرتمند تبدیل شود و جایگزین پیام‌رسان‌های معمول بشود، می‌بایست تعداد کاربران گسترده‌ای را جذب کند.

Jami

«جمی» پلتفرم رایگان برای ارتباط و مکاتبه است که ادعا می‌کند هویت و حریم خصوصی کاربران خود را حفاظت می‌کند. «جمی» دارای رمزگذاری سرتاسری است و به شکل همتا به همتا عمل می‌کند، بنابراین نیازی به یک سرور مرکزی برای انتقال داده بین کاربران ندارد.

به همین سبب، کاربرانی که روی یک شبکه‌ی محلی مشترک هستند (برای مثال، یک شبکه وای‌فای عمومی بدون دسترسی به اینترنت) باید بتوانند از طریق «جمی» به هم متصل شوند، حتی اگر به اینترنت وصل نباشند.

سهولت استفاده

دانلود این اپلیکیشن برای اندروید از گوگل‌پلی، و برای iOS از اپل استور امکانپذیر است. نسخه‌های مخصوص دسکتاپ (مک، ویندوز و لینوکس) را هم می‌توان از خود وبسایت «جمی» دانلود کرد.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

علاوه بر برقراری ارتباط امن، «جمی» تماس‌های ویدویی و کنفرانسی با کیفیت اچ‌دی را نیز ارائه می‌کند، اما کیفیت این تماس‌ها بسیار بستگی به کیفیت اینترنت مورد استفاده دارد.

داشتن قابلیت ارسال پیام از طریق شبکه‌های وای‌فای می‌تواند در زمان‌های قطع موقت اینترنت (و حتی قطع کامل اینترنت) به منظور برقراری ارتباط با کانتکت‌هایی که در نزدیکی شما هستند، موثر عمل کند. «جمی» همچنین ممکن است بتواند در صورت محدود شدن دسترسی به اینترنت جهانی به شکلی مطمئن عمل کند، اما تنها در صورتی که اینترنت ملی در دسترس باقی بماند.

به این موضوع توجه داشته باشید که محققان ما به صورت مستقل قادر به تایید این گزارش‌ها نبوده‌اند، بنابراین نمی‌توانند درباره کارکرد این اپلیکیشن در چنین شرایطی با قطعیت نظر بدهند. آزمایش‌ها و شواهد بیشتری برای این کار نیاز است.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

بر خلاف برخی از اپلیکیشن‌هایی که بر پایه‌ی شبکه توری meshnet-based طراحی می‌شوند، «جمی» قادر به استفاده از بلوتوث برای برقراری ارتباط با دستگاه‌های دیگر نیست. برقراری ارتباط آفلاین با کانتکت‌ها، نیازمند اتصال هر دو طرف به یک شبکه‌ی اینترنت مشترک محلی است.

ابزارهای دور زدن - انتظار پایین آمدن سرعت را داشته باشید

در صورت کند شدن سرعت اینترنت، باید انتظار این را داشته باشید که ابزارهای دورزدن و وی‌پی‌ان‌های شما از حالت عادی هم کندتر شوند. اگر می‌خواهید به محتوای فیلترشده دسترسی داشته باشید، همچنان باید از یک وی‌پی‌ان استفاده کنید، فقط انتظار معطلی بیشتر را داشته باشید.

حتی اگر وی‌پی‌ان‌های معتمدی که ما در اینجا معرفی می‌کنیم در این شرایط کند شدند، وسوسه نشوید که وی‌پی‌ان‌های رایگان ناشناخته را امتحان کنید. همه‌ی وی‌پی‌ان‌ها امن نیستند و اگر احتیاط نکنید ممکن است گرفتار بدافزارها یا نظارت و شنود ارگان‌ها و شرکت‌ها گرفتار شوید.

اگر هیچ‌کدام از ابزارهای زیر به درستی عمل نکردند و خواستید وی‌پی‌ان دیگری را امتحان کنید، لطفاً از سایت پس‌کوچه دیدن کنید تا لیست کاملی از وی‌پی‌ان‌ها و ابزارهای دور زدن قابل اعتماد را آنجا پیدا کنید.

Psiphon

«سایفون» یک ابزار دور زدن فیلترینگ است که از فناوری‌های وی‌پی‌ان، اس‌اس‌اچ و اچ‌تی‌تی‌پی استفاده می‌کند تا دسترسی بدون سانسور به محتوای اینترنت را برای شما فراهم کند. این اپلیکیشن به نقاط دسترسی جدید پی می‌برد تا احتمال دور زدن فیلتر‌ها را برای شما بالا ببرد.

سهولت استفاده


کار کردن با «سایفون» خیلی راحت است. فقط لازم است که آن‌ را از طریق یکی از لینک‌های بالا روی دستگاه خود دانلود و نصب کنید. بعد از اینکه نصب شد، اپلیکیشن را باز کنید و روی ‘connect’ بزنید تا «سایفون» روی دستگاه فعال شود.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

سایفون» سابقه‌‌ی مستحکمی در دور زدن سانسور اینترنتی در ایران دارد و همچنان برای این منظور کارایی خود را حفظ کرده است.

هر چند در زمان‌های وقوع اختلال در اینترنت و یا قطع کامل از کارایی آن کم‌ می‌شود، بخش کوچکی از کاربران «سایفون» گزارش داده‌اند که طی قطع شدن اینترنت در آبان ۱۳۹۸ به محتوای اینترنت جهانی دسترسی داشته‌اند. تحقیقات مکملی که از سوی«سایفون» صورت گرفت نیز صحت این موضوع را تایید کرد.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

دنبال دست یافتن به اطلاعات حساس یا به اشتراک گذاشتن آن هستید، نباید فقط به این اپلیکیشن متکی باشید.

هرچند که با استفاده از «سایفون»، ISP شما قادر به دیدن محتوای در حال داد و ستد شما نخواهد بود، اما این اپلیکیشن مانع این نمی‌شود که تاریخچه مرورگر و کوکی‌ها بر روی دستگاه شما ذخیره نشوند.

توجه داشته باشید که «سایفون» برخی اطلاعات در رابطه با ناحیه، کشور و فعالیت‌های انجام شده روی مرورگر شما و زمان و تاریخ آن ها را ثبت می‌کند. برنامه‌نویسان «سایفون» این داده‌ها را جمع‌آوری و تحلیل کرده و سپس آن‌ها را حذف می‌کنند. خط مشی «سایفون» در رابطه با حفظ حریم خصوصی به زبان فارسی در اینجا موجود است، که در مورد جمع‌آوری داده‌ها و نحوه‌ی به اشتراک گذاشتن آن‌ها با طرف ثالث در آن توضیح داده شده است.

TunnelBear

«تونل بر» سرویس وی‌پی‌انی است که می‌توانید برای گشت و گذار در اینترنت به شکل محرمانه و امن استفاده کنید. وی‌پی‌ان مطمئن «تونل بر» حریم خصوصی آنلاین شما را حفظ کرده و به شما اجازه می‌دهد تا به صورت ناشناس به وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های فیلترشده دسترسی پیدا کنید.

نکته‌ی مهم این است که «تونل بر» دارای بسته‌ی رایگانی برای کاربران ایرانی است. این بسته شامل ۱۰ گیگابایت سرویس رایگان در ماه برای کاربران درون ایران است. این اپلیکیشن از چند حسابرسی امنیتی مستقل سربلند بیرون آمده و بنابراین باید بتواند در حفظ امنیت و حریم خصوصی شما در فضای آنلاین موثر واقع شود.

سهولت استفاده

اپلیکیشن «تونل بر» را می‌توانید با استفاده از یکی لینک‌های بالا، مناسب با نوع سیستم‌عامل خود دانلود کنید.

پس از اینکه اپلیکیشن را باز کردید، لازم است که با ایمیل خود یک حساب کاربری بسازید (ما توصیه می‌کنیم از آدرس ایمیل همیشگی خود استفاده نکنید). پس از آن می‌توانید به وی‌پی‌ان متصل شوید.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

«تونل بر» بر اساس این سیاست عمل می‌کند که هیچ داده‌ای ثبت نشود، به این معنی که داده‌های مرتبط با آدرس IP شما و یا وب‌سایت‌هایی را که بازدید می‌کنید، ذخیره نمی‌کند. خط مشی مربوط به حریم خصوصی این اپلیکیشن را می‌توانید به زبان انگلیسی در اینجا بخوانید که جزییات جامعی درباره‌ی شیوه‌های جمع‌آوری داده به شکل محدود و بدون افشای هویت در آن ارائه شده است.

همانطور که اشاره شد، این اپلیکیشن از چندین حسابرسی امنیتی مستقل سربلند بیرون آمده و بر همین اساس می‌توانیم بگوییم که ابزاری معتبر است و قابلیت‌های آن در زمینه حفظ هویت و حریم خصوصی و همینطور دور زدن فیلترینگ ثابت شده است.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

«تونل بر» در حال حاضر در بسته‌ی رایگان خود تا سقف ۵۰۰ مگابایت در ماه محدودیت استفاده دارد. این موضوع به این معنی است که نباید برای دسترسی به محتوای سنگین مثل تعداد زیاد عکس و فیلم، به این اپلیکیشن متکی بود.

همچنین این سرویس از شما می‌خواهد تا با ایمیل خود در آن ثبت‌نام کنید که می‌تواند در زمان اختلال و قطع شدن اینترنت و یا فیلترینگ، مشکل‌زا شود. علاوه بر این، به شما توصیه می‌شود که از آدرس ایمیل همیشگی خود برای ثبت‌نام استفاده نکنید.

ProtonVPN

«پروتون وی‌پی‌ان» یک رساننده خدمات شبکه‌ مجازی خصوصی است که با پشتوانه مالی جمعی حمایت می‌شود‌ و از سوی بنیانگذاران خدمات امنیت ایمیل «پروتون میل» عرضه شده است. این اپلیکیشن محافظت از امنیت و حریم خصوصی کاربران را در سطح بسیار بالایی تامین می‌کند.

نکته‌ی بسیار مهم این است که «پروتون وی‌پی‌ان» نسخه‌ی رایگانی از خدمات خود را بدون هیچ محدودیت در ترافیک داده، به کاربران این رده ارایه می‌دهد.

سهولت استفاده

روند ثبت‌نام بسیار سرراست است. اگر از وی‌پی‌ان دیگری دارید استفاده می‌کنید، به وبسایت «پروتون وی‌پی‌ان» بروید و با ایمیل خود یک حساب کاربری باز کنید، سپس نام کاربری و کلمه‌ی عبور خود را انتخاب کنید. بعد از آن دیگر می‌توانید نسخه‌ی مناسب دستگاه خود را دانلود کنید.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

روش کار «پروتون وی‌پی‌ان» بر این اساس است که هیچ داده‌ای را ثبت نکند، و خط مشی مکتوب بسیار دقیق و واضحی دارد که می‌توانید آن را به زبان انگلیسی در اینجا بخوانید. این اپلیکیشن طوری طراحی شده که یک تونل رمزگذاری شده بین شما و سرورهای خود ایجاد می‌کند، و با این کار از شما در برابر نظارت و شنود دشمنان محافظت کرده و تاریخچه فعالیت‌های شما را از آی‌اس‌پی مخفی نگه می‌دارد.

اپلیکیشن‌های «پروتون وی‌پی‌ان» روی همه‌ی پلتفرم‌ها کاملاً متن‌باز هستند و امنیت آن‌ها به صورت مستقل بررسی دقیق شده‌ است. این وی‌پی‌ان همچنین دارای قابلیت قطع اضطراری (kill switch) است که در صورت قطع شدن وی‌پی‌ان، جلوی ترافیک اینترنت را بر روی دستگاه شما می‌گیرد. این موضوع باعث می‌شود که تصادفا بدون محافظت نمانید.

سرورهای «پروتون وی‌پی‌ان» در سوئیس مستقر هستند، کشوری که قوانین سفت و سختی در زمینه‌ی حفاظت از حریم خصوصی دارد و سابقه نشان داده که در برنامه‌های اشتراک‌گذاری اطلاعات و جاسوسی بین‌المللی وارد نمی‌شود.

بر اساس این قوانین و ویژگی‌ها، می‌توان گفت که «پروتون وی‌پی‌ان» دارای کارنامه‌ای قوی در زمینه‌ی حریم خصوصی، امنیت و رمزگذاری است و اگر به دنبال وی‌پی‌ان رایگان هستید می‌تواند انتخاب خوبی باشد.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

برای استفاده از «پروتون وی‌پی‌ان» لازم است که حتما در آن ثبت‌نام کنید که این موضوع ممکن است چالش‌هایی را در مواقع اختلال اینترنت یا وقتی که وب‌سایت اپلیکیشن فیلتر شده باشد، به وجود آورد. توصیه می‌شود که برای ثبت‌نام از آدرس ایمیلی غیر از آدرس همیشگی خود استفاده کنید.

همانند دیگر وی‌پی‌ان‌های تجاری، بسته‌ی رایگان «پروتون وی‌پی‌ان» به احتمال زیاد نسبت به نسخه‌های پولی آن، تأثیرات منفی زیادی روی سرعت اینترنت شما خواهد داشت. هر چند این اپلیکیشن ابزاری مهم و کارآمد برای حفاظت از هویت شما و گذر از فیلترها است، این موضوع می‌تواند به قیمت پایین آمدن سرعت اینترنت تمام می‌شود.

Windscribe

«ویندسکرایب» یک سرویس وی‌پی‌ان تجاری است که می‌توانید برای گشت و گذار آزادانه و امن در اینترنت از آن استفاده کنید. از حریم خصوصی شما محافظت می‌کند و به شما کمک می‌کند تا فیلتر‌های اینترنتی را دور بزنید.

بسته‌ی رایگان «ویندسکرایب» در هر ماه ۱۰ گیگابایت ترافیک داده ارائه می‌دهد که بسیار دست و دلبازانه است. همچنین فایروال «ویندسکرایب» روی این بسته موجود است که ادعا می‌کند تمام اتصالات را خارج از تونل خودش می‌بندد تا هیچ داده‌ای از ارتباط شما به بیرون درز نکند.

سهولت استفاده

این اپلیکیشن را از یکی از لینک‌های بالا دانلود کنید. وقتی برای اولین بار اپلیکیشن را باز می‌کنید، از شما خواسته می‌شود تا یک حساب کاربری بسازید. یک آدرس ایمیل و کلمه‌ی عبور انتخاب کنید (ترجیحا آدرس اصلی شما نباشد)، حالا این فرصت را دارید تا ۱۰ گیگابایت ترافیک ماهانه رایگان خود را طلب کنید.

بعد از اینکه این کار را انجام دادید، می‌توانید وی‌پی‌ان را روی دستگاه خود فعال کنید.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

۱۰ گیگابایت ترافیک ماهانه رایگان این اپلیکیشن بسیار دست و دلبازانه است. هر چند که سرعت این اپلیکیشن ممکن است همیشه به خوبی وی‌پی‌ان‌های دیگر نباشد، اما نشان داده که در ایجاد دسترسی کاربران ایرانی به محتوای فیلترشده بسیار موثر عمل می‌کند.

فایروال موجود در این اپلیکیشن نیز یک لایه‌ی محافظت دیگر به حریم خصوصی اضافه می‌کند تا از خطر نشت اطلاعات از تونل وی‌پی‌ان شما جلوگیری کند.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

همچون دیگر وی‌پی‌ان‌های تجاری، «ویندسکرایب» نیز به احتمال زیاد در صورت قطع شدن مستمر اینترنت، اختلال در آن و یا پایین آمدن سرعت، خیلی خوب کار نخواهد کرد.

هرچند که می‌تواند ابزار بسیار مفیدی برای رد شدن از فیلترها باشد، اما باید توجه داشته باشیم که به اندازه‌ی ابزارهای دور زدن برگرفته از Tor ، در حفظ هویت شما موثر عمل نخواهد کرد.

Lantern

«لنترن» یک نوع اپلیکیشن دور زدن فیلترینگ است که چندین روش مختلف را برای گذر از فیلتر و سانسور بکار می‌گیرد و بسته به تغییراتی که سانسورچی ایجاد می‌کند، از روشی به روش‌ دیگر می‌رود. این ابزار، فیلتر بودن یا نبودن یک وب‌سایت را تشخیص می‌دهد و تنها در این صورت که وبسایت خارج از دسترس باشد، شروع به استفاده از شیوه‌های دور زدن می‌کند. این امر به این معناست که می‌تواند به وب‌سایت‌های فیلتر نشده سریع‌تر متصل شود.

هر چند اکثر مواقع سرعت بالایی ارائه می‌دهد و داد و ستد داده‌های شما را در وب‌سایت‌های فیلتر شده رمزگذاری می‌کند، اما ادعا نمی‌کند که از هویت کاربران خود حفاظت می‌کند و امکان این را ندارد که کاربران را در برابر نظارت و شنود، مانند اپلیکیشن‌های دیگری مثلاً «تور» Tor، محافظت کند.

سهولت استفاده

کار با «لنترن» نسبتاً سرراست است. فقط لازم است که با استفاده از یکی از لینک‌های بالا روی دستگاه خود دانلود و نصبش کنید.

بعد از اینکه نصب شد، اپلیکیشن را باز کنید و connect را بزنید تا فعال شود.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

ویژگی اصلی «لنترن» این است که دسترسی به وب‌سایت‌های فیلتر شده را با سرعت بالایی ارائه می‌دهد. در شرایط معمول ایران، این اپلیکیشن معمولاً ثابت کرده که در شکستن فیلتر‌های حکومتی موثر عمل می‌کند.

به همین دلیل برای استفاده روزمره کاربران معمولی و گذر از فیلترینگ دولتی ایران، مناسب‌ترین ابزار است، اما برای استفاده روزنامه‌نگاران و کنش‌گرانی که فاش نشدن هویت خودشان را باید در اولویت قرار دهند، ابزار مناسبی نیست. اگر حفظ کامل حریم خصوصی و هویت، برای شما موضوع مهمی است، باید به دنبال وی‌پی‌انی باشید که مخصوصاً برای این منظور طراحی شده باشد.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

در آبان ۱۳۹۸ که اینترنت ایران قطع شده بود، «لنترن» آنچنان که باید موثر عمل نکرد و هیچ گزارش موثقی مبنی براینکه کاربران «لنترن» بعد از قطع شدن اینترنت توانسته باشند به اینترنت جهانی وصل شوند، دریافت نشده است. به همین دلیل ما کار با این اپلیکیشن را فقط در وضعیت«عادی» توصیه می‌کنیم.

همانطور که گفته شد، «لنترن» هیچ ادعایی مبنی بر اینکه هویت شما را محفوظ نگه می‌دارد، نداشته است. هر نوع ارتباطی که از طریق «لنترن» ایجاد شده باشد، رمزگذاری می‌شود اما این نرم‌افزار نمی‌تواند هیچ اقدامی در جهت محافظت کاربران در برابر وبسایت‌هایی که کاربران خود را رصد می‌کنند یا در برابر نظارت و شنود حکومتی، انجام دهد.

«لنترن» اطلاعات شخصی مربوط به ناحیه، کشور و فعالیت‌های انجام شده روی مرورگر شما و زمان و تاریخ آن ها را ثبت می‌کند. این داده‌ها پیش از آن که از طرف برنامه‌نویسان این نرم‌افزار تحلیل شوند، جمع‌آوری aggregate می‌شوند و تنها در حالتی با طرف ثالث به اشتراک گذاشته می‌شوند که کاملا aggregate و گمنام‌سازی شده باشند. اطلاعات بیشتر در بخش «خط مشی در زمینه حریم خصوصی» لنترن در اینجا به زبان انگلیسی موجود است.

1.1.1.1 + WARP

اپلیکیشن ۱.۱.۱.۱ شرکت Cloudflare یک برطرف‌کننده‌ی دی‌ان‌اس است که تقریباً شبیه وی‌پی‌ان عمل می کند. ترافیک اینترنت شما را از یک تونل مطمئن رد کرده، رمزگذاری کرده و ادعا می‌کند که داده‌های مرورگر شما را به طرف ثالث نشان نمی‌دهد.

هر چند که احتمالا از نظارت ISP شما بر وب‌سایت‌هایی که باز می‌کنید جلوگیری می‌کند، اما باعث نمی‌شود که اتصال شما به وب‌سایت‌ها بدون فاش شدن هویت شما اتفاق بیفتد، و همچنین قادر نیست سانسورها را به خوبی وی‌پی‌ان دور بزند. البته می‌تواند در حد ابتدایی امنیت فضای آنلاین شما را فراهم کند و در عین حال سرعت قابل قبولی داشته باشد، اما این اپلیکیشن به اندازه‌ی وی‌پی‌ان‌هایی که مخصوص امنیت حریم خصوصی ساخته شده‌اند، موثر نخواهد بود.

سهولت استفاده

شما می‌توانید 1.1.1.1 + WARP را از گوگل پلی، اپ‌‌استور یا پس‌کوچه دانلود کنید. وقتی که اپلیکیشن را نصب و باز کردید، دستورالعمل را دنبال کنید و دکمه‌ی اسلایدر را برای اتصال روشن کنید.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

این اپلیکیشن رایگان است و کار با آن بسیار ساده است. نسخه‌ی پولی آن نیز موجود است که سرعت اتصال شما را تا ۳۰٪ بالاتر می‌برد.

این اپلیکیشن به دست شرکت Cloudflare تهیه شده است، نامی معتبر در زمینه‌ی امنیت وب‌سایت و اپلیکیشن که کارنامه بسیار درخشانی در حفظ امنیت داده‌های کاربران خود دارد. این شرکت دارای سیاست «ثبت نکردن داده» است و هیچگونه اطلاعات شخصی قابل شناسایی مربوط به استفاده شما از این اپلیکیشن را ذخیره نمی‌کند.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

این اپلیکیشن به عنوان یک ابزار برای دور زدن طراحی نشده است، و بنابراین نباید انتظار داشت که به وب‌سایت‌های سانسور شده تحت هر شرایطی دسترسی ایجاد کند. بعضی از کاربران گزارش داده‌اند که استفاده از این اپلیکیشن برای باز کردن برخی وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها مانند یوتیوب و گوگل پلی استور، چالش‌برانگیز بوده است.

همانطور که پیشتر اشاره شد، این اپلیکیشن تنها میزان محدودی امنیت حریم خصوصی فراهم می‌کند. هر چند که فعالیت‌های شما را از ISP مخفی نگه می‌دارد، اما IP شما را از وب‌سایت‌هایی که دیدن می‌کنید پنهان نمی‌کند.

به صورت ناشناس از اینترنت استفاده کنید - اما انتظار پایین آمدن سرعت را داشته باشید

همانند وی‌پی‌ان‌ها، اپلیکیشن‌های فعال شده از سوی «تور» نیز در صورت انسداد پهنای باند به کار خود ادامه می‌دهند، با این حال سرعت پایین باز هم در خطر کندتر شدن قرار دارد. حتی در این حالت هم ما توصیه می‌کنیم که کار با «تور» را ادامه دهید تا اتصال خود را به صورت گمنام نگه دارید، به خصوص اگر با اطلاعات حساسی سروکار دارید.

در موقعیت‌هایی که اتصال «تور»، فیلتر می‌شود و یا انسداد پهنای باند به وجود می‌آید، می‌توانید استفاده از «Tor bridge» را جایگزین کنید. این پل‌ها، رله‌های Tor هستند که در فهرست اصلی «تور» درج نشده‌اند. از آنجایی که لیست کاملی از آن‌ها برای عموم وجود ندارد، حتی اگر ISP شما اتصال به تمام رله‌های شناخته شده «تور» را فیلتر کند، نمی‌تواند تمام پل‌ها را ببندند.

دوستان ما در پس‌کوچه یک معرفی‌ عالی درباره کار با «تور» تهیه کرده‌اند که شامل توصیه‌هایی درباره وصل شدن به اینترنت از طریق پل‌های «تور» است.

Tor Browser

مرورگر «تور» یک مرورگر متن‌باز است که با این هدف طراحی شده که حریم خصوصی شما را در فضای آنلاین حفظ کند و همچنین از فیلترها گذر کند. روش کار آن به این صورت است که ترافیک شما را پیش از رسیدن به مقصد، حداقل بین سه گره‌ی اتصالی (سرورهای داوطلب) حرکت می‌دهد.

سهولت استفاده

مرورگر «تور» روی سیستم عامل ویندوز و MacOS و همچنین گوشی‌های همراه اندروید موجود است ولی هنوز روی دستگاه‌های iOS وجود ندارد. از طریق لینک‌های بالا می‌توانید آن را دانلود و نصب کنید.

نصب کردن مرورگر «تور» تا حدی از ابزارهای دیگری که در اینجا معرفی کرده‌ایم پیچیده‌تر است. وبسایت پس‌کوچه دستورالعمل نصب این اپلیکیشن را به صورت دقیق و با جزییات آماده کرده است که به شما کمک می‌کند تا وضعیت امنیتی و شبکه‌ی مورد استفاده خود را در ایران تنظیم کنید.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

«تور» شما را گمنام نگه داشته و اطمینان حاصل می‌کند که داده‌های شما از چشم سازمان‌های خصوصی و دولتی که بخواهند بر آن‌ها نظارت کنند، مخفی بماند. «تور» یک فناوری است که امتحان خود را پس داده و ثابت کرده که در این زمینه و همینطور در زمینه‌‌ی دور زدن فیلترها موثر عمل می‌کند.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

ایران تلاش زیادی برای فیلتر کردن «تور» داشته است و باعث شده که وصل شدن به اینترنت از ایران نسبت به کشورهای دیگر با چالش‌های بیشتری روبه‌رو باشد. همچنین باید توجه داشت که در هنگام استفاده از «تور» با پایین آمدن سرعت اینترنت مواجه خواهید شد. هر چند این اپلیکیشن در حفظ امنیت شما بی‌مانند است، اما این موضوع به قیمت پایین آمدن سرعت تمام می‌شود.

محتوای ترافیک شما به وسیله «تور» محافظت می‌شود اما برای ماموران حکومتی کار چندان سختی نیست که متوجه استفاده شما از «تور» بشوند. حواستان باشد که این موضوع می‌تواند فعالیت‌های شما را در معرض سوءظن قرار دهد.

OrBot

«اوربوت» یک اپلیکیشن پروکسی رایگان است که کمک می‌کند تا اپلیکیشن‌های دیگر به شکل امن‌تری از اینترنت استفاده کنند. «اوربوت» از «تور» استفاده می‌کند تا ترافیک اینترنتی شما را رمزگذاری کند و سپس آن را به کامپیوترهای متعددی در نقاط مختلف دنیا می‌فرستد و از این طریق داده‌های ترافیک شما را مخفی نگه می‌دارد.

سهولت استفاده

می‌توانید نسخه‌ی اندروید این اپلیکیشن را از لینک‌های بالا دانلود کنید. برای بعضی مدل‌ تلفن‌های گلکسی سامسونگ، چند مرحله‌ی اضافی وجود دارد تا این اپلیکیشن فعال شود. این مراحل در این ویدیو توضیح داده شده است.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

استفاده از «تور» می‌تواند شما را در برابر نظارت و شنود روزمره محافظت کند. زمانی که از «اوربوت» استفاده می‌کنید، ترافیک شما در حین گذشتن از شبکه‌ی «تور»، سه نوبت رله و رمزگذاری می‌شود، و به این وسیله یکی از قوی‌ترین روش‌های ممکن حفاظتی و گمنام ماندن در فضای آنلاین فراهم می‌گردد.

ویژگی دیگر این است که در داخل این اپلیکیشن، شما می‌توانید اپلیکیشن‌های دیگری را که می‌خواهید به دست «تور» محافظت شوند انتخاب کنید. این کار به این معنا است که سرعت اپلیکیشن‌ها و فعالیت‌های غیرحساس، بی‌دلیل پایین نخواهد آمد، مسئله‌ای که در مورد کار با «تور» از عوارض جانبی آن محسوب می‌شود.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

همانطور که در بالا اشاره شد، در برخی مدل‌های تلفن‌ همراه لازم است که از چند مانع فنی اضافی برای فعال کردن این اپلیکیشن گذر کرد. همانند دیگر ابزارهایی که از طریق «تور» حفاظت می‌شوند، این اپلیکیشن نیز سرعت اتصال شما را پایین می‌آورد.

محتوای ترافیک شما به وسیله «تور» محافظت می‌شود اما برای ماموران حکومتی کار چندان سختی نیست که متوجه استفاده شما از «تور» بشوند. حواستان باشد که این موضوع می‌تواند فعالیت‌های شما را در معرض سوءظن قرار دهد.

پخش همگانی داده - پخش‌های ماهواره‌ای، جایگزین بسیار خوبی هستند

اگر برقراری یک اتصال امن به اینترنت با اشکال پیش می‌رود و نگران این هستید که دسترسی خود را به اطلاعات از دست بدهید، شاید زمان خوبی باشد که به سرویس‌های ماهواره‌ای روی بیاورید. قبل از اینکه اختلال پیش بیاید باید سرویس ماهواره‌ای «توشه» را دانلود و نصب کنید.

«توشه» بر پایه فناوری پخش همگانی داده از طریق ماهواره عمل می‌کند، شما می‌توانید مستقیما از طریق ماهواره و روی تلویزیون خود به اخبار، فایل‌های تصویری و صوتی، و محتوای اینترنتی دسترسی پیدا کنید. راه‌اندازی آن کمی زمان‌بر است، اما اگر این کار را انجام دهید، در صورت اختلال در اینترنت یا قطع شدن آن، به هیچ‌وجه اتصال خود را به شکل کامل با دنیای بیرون از دست نخواهید داد.

Toosheh

فناوری مورد استفاده در توشه این امکان را فراهم می‌کند که داده‌های غیر ویدیویی را به پخش زنده‌ی تلویزیونی تبدیل کند. داده‌ها دسته‌بندی می‌شوند، روی یک سرور بارگذاری می‌شوند، توسط ماهواره‌های موجود پخش می‌شوند و بعد توسط کاربران ضبط و رمزگشایی می‌شوند. این کار به کاربران این اجازه را می‌دهد تا در صورت قطع موقت و یا کامل اینترنت، به اخبار، اطلاعات و منابعی که از خارج از کشور فرستاده می‌شود دسترسی پیدا کنند

سهولت استفاده

یک «یو‌-اس‌-بی فلش درایو» ساده که به دستگاه رسیور (گیرنده دیجیتال) وصل شده است، اطلاعات را ذخیره می‌کند، سپس کاربر فلش درایو را به یک تلفن همراه یا کامپیوتر وصل می‌کند و توسط نرم‌افزار رمزگشایی و مشاهده‌ی فایل «توشه» محتوا را به شکل اولیه‌ی آن مشاهده ‌می‌کند.

راهنمای نصب و استفاده این اپلیکیشن رمزگشایی و مشاهده فایل را می‌توانید روی وب سایت «توشه» که در بالا لینک شده است پیدا کنید.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

هر وقت که در ایران یک اختلال اینترنتی بوجود می‌آید، «توشه» یک بسته‌ی روزانه به اشتراک می‌گذارد که شامل ابزارهای «پروکسی»، اپلیکیشن‌های پیام‌رسان رایج (به همراه بروزرسانی) ، آموزش امنیت دیجیتال، اپلیکیشن‌های اشتراک گذاری فایل، ابزارهای حریم خصوصی و بسته‌های مخصوص تظاهرات، می‌باشد.

فناوری پخش ماهواره‌ای داده‌ی «توشه» قادر است تا اطلاعات را در قالب‌های مختلف، و نه فقط ویدیو، پخش کند. پی‌دی‌اف، جی‌پگ، اچ‌تی‌ام‌ال، ام‌پی‌تری یا هر قالب دیگری که باشد، هنگامی که کاربر شبکه‌ی ماهواره‌ای را ضبط می‌کند، جمع‌آوری می‌شود.

فناوری «توشه» به وسیله برقراری ارتباط یک‌طرفه، به شکلی امن و بدون فاش شدن هویت افراد عمل می‌کند. از آنجایی که اطلاعات به همان شکل تلویزیون ماهواره‌ای به اشتراک گذاشته و دریافت می‌شود، محتوای مورد نظر کاربران قابل نظارت نخواهد بود و اطلاعات شخصی افراد هیچگاه جمع‌آوری و یا به اشتراک گذاشته نمی‌شود.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

از «توشه» نمی‌توانید بنا به میل خود برای گشت‌زنی در اینترنت استفاده کنید، فقط این امکان را دارید تا محتوایی که توشه جمع‌آوری و پخش می‌کند را دانلود کنید.

از آنجایی که پخش اطلاعات به صورت یکطرفه انجام می‌شود، نمی‌توانید از توشه برای برقراری ارتباط با افراد دیگر و یا فرستادن فایل به خارج از کشور، استفاده کنید. کاربرد توشه عمدتاً ایجاد دسترسی به اطلاعات حیاتی در مواقع بحرانی می‌باشد.

جعبه‌ابزار قطع اینترنت

اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸ قطعی طولانی اینترنت را به همراه داشت که ایران را به مدت ده روز به خاموشی کامل اطلاعات فرو برد (این زمان برای بعضی استان‌های کشور مثل سیستان و بلوچستان حتی طولانی‌تر نیز بود). در طول این مدت، برقراری ارتباط با خانواده، دوستان و همکاران از طریق ابزارهای اینترنتی و یا دسترسی به وب‌سایت‌ها و اشتراک‌گذاری فایل‌ها، تقریباً غیرممکن شده بود.

قطع شدن‌های این چنینی به این منظور طراحی می‌شوند تا اخبار دستگیری‌ها، سرکوب‌ها و موارد نقض حقوق بشر پوشیده بماند. علاوه بر نقض حقوق اساسی ایرانیان، این اتفاقات صدمات بزرگی به اقتصاد و معیشت مردم وارد می‌کند.

قطعی‌های اینترنت بسیار چالش‌برانگیز هستند، با این حال می‌توان مقدماتی را فراهم آورد تا برای وقوع آن آماده بود و بدین صورت در زمانی که دسترسی به اینترنت وجود ندارد بتوانید با کانتکت‌های اصلی خود ارتباط برقرار کنید و به اطلاعات از خارج از کشور دسترسی بیابید.

جعبه‌ابزار ویژه‌ی قطع اینترنت که ما فراهم کرده‌ایم شامل راهنمایی درباره قدم‌هایی است که می‌توانید برای ایجاد آمادگی در برابر قطع اینترنت - شبیه اتفاقی که در آبان ماه ۱۳۹۸ افتاد - بردارید.

ارسال داده‌ها از طریق ماهواره - راهی قابل‌اعتماد برای دسترسی به اطلاعات

قطع اینترنت می‌تواند تجربه‌ی بسیار ناراحت‌کننده‌ای باشد. نه تنها گپ‌زدن با دوستان و خانواده تقریباً غیرممکن می‌شود، بلکه ناگهان دسترسی به اطلاعات قابل‌اعتماد و درست درباره اتفاقاتی که دارد در سراسر کشور و جهان رخ می‌دهد نیز سخت‌تر می‌شود.

اینجا زمانی است که ابزار «توشه» به کار می‌آید. توشه به شما اجازه می‌دهد تا به وسیله‌ی همان بشقاب‌های ماهواره‌ای (دیش) که برای دیدن تلویزیون ماهواره‌ای استفاده می‌کنید، به اخبار، اطلاعات و منابع از خارج از کشور دسترسی پیدا کنید. در زمان قطع اینترنت، توشه معتبرترین راه ممکن برای با خبر ماندن از اتفاقات و دریافت توصیه‌هایی در زمینه حفظ امنیت در زمان بحران است.

این ابزار به کمی زمان برای نصب و راه‌اندازی نیاز دارد اما نکته‌ی مهم این است که دریافت اطلاعات از طریق توشه غیرقابل تشخیص است و حکومت آن را مانند دیدن تلویزیون ماهواره می‌پندارد و به همین دلیل یکی از امن‌ترین راه‌ها برای دسترسی به اطلاعات سانسور نشده است.

Toosheh

فناوری مورد استفاده در توشه این امکان را فراهم می‌کند که داده‌های غیر ویدیویی را به پخش زنده‌ی تلویزیونی تبدیل کند. داده‌ها دسته‌بندی می‌شوند، روی یک سرور بارگذاری می‌شوند، توسط ماهواره‌های موجود پخش می‌شوند و بعد توسط کاربران ضبط و رمزگشایی می‌شوند. این کار به کاربران این اجازه را می‌دهد تا در صورت قطع موقت و یا کامل اینترنت، به اخبار، اطلاعات و منابعی که از خارج از کشور فرستاده می‌شود دسترسی پیدا کنند

سهولت استفاده

یک «یو‌-اس‌-بی فلش درایو» ساده که به دستگاه رسیور (گیرنده دیجیتال) وصل شده است، اطلاعات را ذخیره می‌کند، سپس کاربر فلش درایو را به یک تلفن همراه یا کامپیوتر وصل می‌کند و توسط نرم‌افزار رمزگشایی و مشاهده‌ی فایل «توشه» محتوا را به شکل اولیه‌ی آن مشاهده ‌می‌کند.

راهنمای نصب و استفاده این اپلیکیشن رمزگشایی و مشاهده فایل را می‌توانید روی وب سایت «توشه» که در بالا لینک شده است پیدا کنید.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

هر وقت که در ایران یک اختلال اینترنتی بوجود می‌آید، «توشه» یک بسته‌ی روزانه به اشتراک می‌گذارد که شامل ابزارهای «پروکسی»، اپلیکیشن‌های پیام‌رسان رایج (به همراه بروزرسانی) ، آموزش امنیت دیجیتال، اپلیکیشن‌های اشتراک گذاری فایل، ابزارهای حریم خصوصی و بسته‌های مخصوص تظاهرات، می‌باشد.

فناوری پخش ماهواره‌ای داده‌ی «توشه» قادر است تا اطلاعات را در قالب‌های مختلف، و نه فقط ویدیو، پخش کند. پی‌دی‌اف، جی‌پگ، اچ‌تی‌ام‌ال، ام‌پی‌تری یا هر قالب دیگری که باشد، هنگامی که کاربر شبکه‌ی ماهواره‌ای را ضبط می‌کند، جمع‌آوری می‌شود.

فناوری «توشه» به وسیله برقراری ارتباط یک‌طرفه، به شکلی امن و بدون فاش شدن هویت افراد عمل می‌کند. از آنجایی که اطلاعات به همان شکل تلویزیون ماهواره‌ای به اشتراک گذاشته و دریافت می‌شود، محتوای مورد نظر کاربران قابل نظارت نخواهد بود و اطلاعات شخصی افراد هیچگاه جمع‌آوری و یا به اشتراک گذاشته نمی‌شود.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

از «توشه» نمی‌توانید بنا به میل خود برای گشت‌زنی در اینترنت استفاده کنید، فقط این امکان را دارید تا محتوایی که توشه جمع‌آوری و پخش می‌کند را دانلود کنید.

از آنجایی که پخش اطلاعات به صورت یکطرفه انجام می‌شود، نمی‌توانید از توشه برای برقراری ارتباط با افراد دیگر و یا فرستادن فایل به خارج از کشور، استفاده کنید. کاربرد توشه عمدتاً ایجاد دسترسی به اطلاعات حیاتی در مواقع بحرانی می‌باشد.

اپلیکیشن‌های پیام‌رسان - برقراری ارتباط در خاموشی

زمانی که دسترسی به اینترنت جهانی بسته شده است، خیلی از اپلیکیشن‌های پیام‌رسانی که هر روز استفاده می‌کنید دیگر کار نخواهند کرد. اپلیکیشن‌هایی مانند «سیگنال»، «تلگرام» یا «واتس‌اپ» نیازمند دسترسی به سرورهای موجود در اینترنت جهانی هستند بنابراین در زمان قطع اینترنت به هیچ‌وجه موثر عمل نخواهند کرد.

باید به این موضوع توجه داشت که تمام ابزارهای برقراری ارتباط دیجیتال تا حدی دارای خطراتی هستند، و هیچ‌وقت نباید هنگام فرستادن اطلاعات حساس به دوستان، خانواده یا کانتکت‌هایتان، بی‌خیال امنیت بشوید- به خصوص در زمان قطعی اینترنت که تنش زیادی وجود دارد.

هر چند اپلیکیشن‌های زیر احتمالا در زمان قطع اینترنت به شما کمک می‌کنند، بعضی از آن‌ها دارای ضعف‌هایی هستند که باید به آنها توجه داشت.

یک نکته‌ی مهم: حتی اگر اپلیکیشن‌های پیام‌رسان داخلی در زمان قطع اینترنت در دسترس باشند، هیچ وقت نباید از آن‌ها استفاده کنید. بسیاری از این اپلیکیشن‌های داخلی روی شبکه ملی اطلاعات کار می‌کنند و به همین دلیل می‌توانند در زمان قطع اینترنت به کار خود ادامه بدهند. به هر حال بسیاری از آن‌ها دارای نقص‌های امنیتی هستند و هیچگونه حفاظت معناداری از داده‌های کاربران ارائه نمی‌دهند. هر داده‌ی حساسی که با اپلیکیشن‌های داخلی به اشتراک گذاشته شود، به راحتی قابل رهگیری و نظارت است.

پس چه گزینه‌هایی وجود دارد؟

برقراری ارتباط مستقیم - اپلیکیشن‌های پیام‌رسان همتا به همتا peer-to-peer

راه حل جایگزین این است که از ابزارهای همتا به همتا و فناوری شبکه توری استفاده کنید. برخی از این نوع اپلیکیشن‌ها می‌توانند از طریق شبکه‌‌های وای‌فای محلی، بلوتوث یا حتی خود شبکه ملی اطلاعات، پیام‌های شما را ارسال کنند.

دو ابزاری که چنین برقراری ارتباطی را میسر می‌سازند «برایر» و «بریج‌فای» هستند. این ابزارها از فناوری همتا به همتا استفاده می‌کنند تا پیام‌های شما را از طریق بلوتوث یا وای‌فای همگام‌سازی کنند.

با این حال، در زمان نوشتن این مطلب، پیام‌های ارسال شده از سوی«بریج‌فای» به صورت سرتاسری رمزگذاری نشده‌اند. انتظار می‌رود که یک به‌روزرسانی در مرداد یا شهریور انجام شود تا با رمزگذاری کامل تکمیل گردد ولی تا آن زمان ما قویا توصیه می‌کنیم که به جای این اپلیکیشن از «برایر» یا «جمی» استفاده کنید.

Briar

«برایر» یک اپلیکیشن پیام‌رسان است که برای استفاده کنشگران، روزنامه‌نگاران و هر کس دیگری که احتیاج به برقراری ارتباط در زمان قطع اینترنت داشته باشد، طراحی شده است. برخلاف اپلیکیشن‌های پیام‌رسان سنتی، «برایر» متکی بر یک سرور مرکزی نیست، پیام‌ها با استفاده از یک شبکه توری به صورت مستقیم بین دستگاه‌های کاربران همزمان‌سازی یا همان synchronized می‌شوند.

سهولت استفاده

کاربران می‌توانند «برایر» را برای اندروید از پلی استور گوگل، F-Droid یا وب سایت برایر دانلود نمایند.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

«برایر» می‌تواند برای به اشتراک گذاشتن پیام‌های مهم با افرادی که به آن‌ها اعتماد دارید، به شکلی مطمئن عمل کند. در هنگام قطع شدن اینترنت، این اپلیکیشن اجازه می‌دهد تا داده‌ها و اطلاعات را با کانتکت‌های خود به شکلی امن به اشتراک بگذارید، البته لازم خواهید داشت تا با فرد گیرنده در محدوده‌ی بلوتوث یا روی یک شبکه وای‌فای مشترک قرار داشته باشید.

علاوه بر قابلیت گپ زدن سرتاسری خصوصی و گروهی، «برایر» به شما این امکان را می‌دهد تا تالارهای گفتگوی عمومی و بلاگ‌هایی تشکیل دهید که برقراری ارتباط را با گروه‌های معتمد میسر می‌سازد، و حتی در زمان‌های قطع اینترنت هم قابل اشتراک‌گذاری و به‌روزرسانی هستند.

تالارهای گفتگو، مکالمات غیر خصوصی هستند. بر خلاف گروه‌های خصوصی، هر کسی که به آن بپیوندد می‌تواند کانتکت‌های دیگر خود را به تالار دعوت کند. در ضمن بلاگ‌ها امکان پست و به اشتراک گذاشتن اخبار و بروزرسانی‌ها را با تمام کانتکت‌هایتان امکان پذیر می‌سازند.

«برایر» همچنین با اپلیکیشن "دکمه هشدار" Ripple مجهز شده است که می‌تواند برایر را مخفی کند یا در حالتی که نگران هستید حساب کاربری‌ شما تحت نظارت قرار گرفته یا مصادره شده، می‌تواند طوری پیکربندی شود که حساب کاربری و تاریخچه پیغام‌های شما را پاک کند.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

این اپلیکیشن البته اشکالاتی نیز دارد. گزارش‌هایی از مشکلات برقراری ارتباط از طریق بلوتوث در زمانی که اینترنت قطع شده است دریافت شده، اما گروه «برایر» مشغول رفع این اشکالات هستند.

در زمان قطع اینترنت، این اپلیکیشن تنها در صورتی که کاربران در محدوده بلوتوث و وای‌فای یکدیگر قرار داشته باشند، می‌‌تواند کارایی داشته باشد.

مشکل دیگر این اپلیکیشن این است که تا زمانی که تعداد زیادی از افراد شروع به استفاده از «برایر» نکنند، نمی‌تواند در زمان‌های قطع دسترسی به اینترنت از تمام امکانات بالقوه خود استفاده کند و موثر واقع شود. برای اینکه «برایر» بتواند به یک اپلیکیشن پیام‌رسان قدرتمند تبدیل شود و جایگزین پیام‌رسان‌های معمول بشود، می‌بایست تعداد کاربران گسترده‌ای را جذب کند.

Bridgefy

اپلیکیشنی آفلاین می‌باشد که بر اساس شبکه‌های توری توسط بلوتوث و نقاط اتصال (هات‌اسپات‌) وای‌فای، عمل می‌کند. نیازی به اتصال فعال اینترنت ندارد، به جای آن می‌توانید یک شبکه‌ی محلی بدون سیم بسازید تا دیگران بتوانند به دستگاه‌های شما (کامپیوتر، تلفن همراه…) متصل شده و پیام‌های خود را انتقال دهند.

این اطلاعات را می‌توان به دو روش به یک گیرنده‌ی خاص انتقال داد؛ یا از طریق زنجیره‌ای از دستگاه‌های که با «بریج‌فای» فعال شده باشند، و یا به صورت همزمان به چندین کاربر در محدوده‌ی نزدیک شما.

تا تاریخ مهر ۱۳۹۹ پیام‌هایی که توسط اپلیکیشن «بریج‌فای» فرستاده می‌شوند، دارای رمزگذاری نیستند، البته یک بروزرسانی در آینده نزدیک قرار است که رمزگذاری سرتاسری را برای تمامی ارتباطات روی این اپلیکیشن ایجاد کند.

سهولت استفاده

کاربران می‌توانند این اپلیکیشن را برای اندروید از گوگل پلی استور، و برای iOS از اپل اپ استور دانلود كنند.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

این اپلیکیشن به صورت خاص زمانی به کار می‌آید که شما در یک محیط باز و در کنار افراد زیادی هستید و می‌خواهید با گروه خود ارتباط برقرار کنید، حتی در نبود اینترنت.

با بکارگیری قابلیت‌های این اپلیکیشن در پخش همگانی، به اشتراک گذاشتن اطلاعات و برقراری ارتباط با دیگر کاربران «بریج‌فای» در اطراف خود بسیار سرراست می‌باشد، حتی اگر این افراد در فهرست کانتکت‌های شما نباشند.

برای استفاده از این اپلیکیشن شما باید در محدوده‌ی ۷۵-۱۰۰ متری از یک کاربر دیگر باشید تا بتوانید برای آنها پیغام مستقیم بفرستید، با این حال پیغام‌های شما می‌توانند به مسافت دورتری نیز برسند که این کار از طریق «رله‌» ‘relays’ با کاربرانی که دور و اطراف شما هستند و از این اپلیکیشن استفاده می‌کنند، صورت می‌پذیرد. پیغام‌ها از شما حرکت کرده و توسط دستگاه‌های این کاربران به گیرنده‌ی مورد نظر ختم می‌شوند، حتی اگر این کاربران از کانتکت‌های شما نباشند. این پیام‌ها رمزگذاری شده و کاربران واسطه لازم نیست هیچ کاری انجام دهند تا پیغام‌ها با موفقیت ارسال شود.

این به این معنی است که از لحاظ تئوری، هر چقدر تعداد کاربران این اپلیکیشن بیشتر باشد، برقراری ارتباط در زمان بسته شدن اینترنت راحت تر خواهد بود.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

«بریج‌فای» برای ایجاد یک شبکه‌ی توری، نیاز به کاربران متعددی در نزدیکی همدیگر دارد. با اینکه دو کاربر قادر خواهند بود که با هم ارتباط برقرار کنند، اما وجود کاربران بیشتر، میزان پوشش را بالا می‌برد و استحکام اتصال را بهبود می‌بخشد.

اتصال‌های بلوتوثی برای تشکیل شبکه نیاز به نزدیک بودن کاربران در فاصله‌ی ۷۵-۱۰۰ متری یکدیگر دارد.

همچنین، خطرات احتمالی در صورت استفاده مستمر از «بریج‌فای» بوسیله بلوتوث نیز وجود دارد، چرا که سیگنالهای تلفن ممکن است فاش و منجر به شناسایی جنبش‌های کاربران گردد.

این نکته بسیار مهم را باید در نظر داشت که این کانال عمومی رمزگذاری نشده است و در نتیجه ممکن است توسط حکومت شناسایی شود. با پیغام‌هایی که توسط قابلیت broadcast این اپلیکیشن ارسال می‌شوند نیز باید با احتیاط برخورد کرد. حکومت به راحتی می‌تواند از قابلیت broadcast برای پخش اکاذیب یا به قصد ایجاد رعب و وحشت کاربران سواستفاده کند.

«بریج‌فای» امکان ارسال فایل‌های صوتی و تصویری را ندارد.

گزینه‌‌ی امتحان نشده - آیا می‌توان از شبکه ملی اطلاعات بهره‌برداری کرد؟

اپلیکیشن پیام‌رسان «جمی» یکی دیگر از اپلیکیشن‌های همتا به همتا و سرتاسر رمزگذاری شده است که ممکن است در زمان قطع شدن اینترنت موثر عمل کند. هر چند مانند «برایر» یا «بریج‌فای» دارای قابلیت بلوتوثی نیست، اما به شما اجازه می‌دهد تا از طریق شبکه‌های داخلی و محلی به آن وصل شوید.

روشن نیست که «جمی» چطور می‌تواند با شبکه‌ی ملی اطلاعات (اینترنت ملی) تعامل داشته باشد - ممکن است (ثابت نشده) برقراری ارتباط بین کاربران «جمی» با بهره‌برداری از اتصالات شبکه ملی اطلاعات، انجام‌پذیر باشد.

عدم قطعیت با وجود این موضوع بیشتر می‌شود که این اپلیکیشن برای شروع نیازمند دسترسی به یک سرور bootstrap است که این سرور به حفظ اتصال کمک می‌کند. این سرورهای bootstrap معمولاً روی اینترنت جهانی مستقر هستند، پس می‌شود انتظار داشت که در زمان قطع اینترنت‌ و عدم دسترسی به یک bootstrap.، «جمی» با چالش‌هایی برای حفظ اتصال روبه‌رو شود.

البته در حرف این اپلیکیشن اظهار کرده است که کاربران دیگر می‌توانند به عنوان bootstrap عمل کنند (هر چند صحت این موضوع معلوم نیست) و یا یک سرور bootstrap روی یک سرور داخلی سوار شود (هر چند این موضوع خودش مسائل امنیتی متعددی را در بر خواهد داشت). به صورت خلاصه، «جمی» ممکن است موفق عمل کند، اما سوالات بدون پاسخ بسیاری وجود دارد.

پس‌کوچه در یک پست وبلاگی درباره چگونگی عملکرد همتا به همتای «جمی» توضیح داده است. همینطور درباره این که در صورت در دسترس نبودن اتصال‌های همتا به همتا چه اتفاقی می‌افتد.

Jami

«جمی» پلتفرم رایگان برای ارتباط و مکاتبه است که ادعا می‌کند هویت و حریم خصوصی کاربران خود را حفاظت می‌کند. «جمی» دارای رمزگذاری سرتاسری است و به شکل همتا به همتا عمل می‌کند، بنابراین نیازی به یک سرور مرکزی برای انتقال داده بین کاربران ندارد.

به همین سبب، کاربرانی که روی یک شبکه‌ی محلی مشترک هستند (برای مثال، یک شبکه وای‌فای عمومی بدون دسترسی به اینترنت) باید بتوانند از طریق «جمی» به هم متصل شوند، حتی اگر به اینترنت وصل نباشند.

سهولت استفاده

دانلود این اپلیکیشن برای اندروید از گوگل‌پلی، و برای iOS از اپل استور امکانپذیر است. نسخه‌های مخصوص دسکتاپ (مک، ویندوز و لینوکس) را هم می‌توان از خود وبسایت «جمی» دانلود کرد.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

علاوه بر برقراری ارتباط امن، «جمی» تماس‌های ویدویی و کنفرانسی با کیفیت اچ‌دی را نیز ارائه می‌کند، اما کیفیت این تماس‌ها بسیار بستگی به کیفیت اینترنت مورد استفاده دارد.

داشتن قابلیت ارسال پیام از طریق شبکه‌های وای‌فای می‌تواند در زمان‌های قطع موقت اینترنت (و حتی قطع کامل اینترنت) به منظور برقراری ارتباط با کانتکت‌هایی که در نزدیکی شما هستند، موثر عمل کند. «جمی» همچنین ممکن است بتواند در صورت محدود شدن دسترسی به اینترنت جهانی به شکلی مطمئن عمل کند، اما تنها در صورتی که اینترنت ملی در دسترس باقی بماند.

به این موضوع توجه داشته باشید که محققان ما به صورت مستقل قادر به تایید این گزارش‌ها نبوده‌اند، بنابراین نمی‌توانند درباره کارکرد این اپلیکیشن در چنین شرایطی با قطعیت نظر بدهند. آزمایش‌ها و شواهد بیشتری برای این کار نیاز است.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

بر خلاف برخی از اپلیکیشن‌هایی که بر پایه‌ی شبکه توری meshnet-based طراحی می‌شوند، «جمی» قادر به استفاده از بلوتوث برای برقراری ارتباط با دستگاه‌های دیگر نیست. برقراری ارتباط آفلاین با کانتکت‌ها، نیازمند اتصال هر دو طرف به یک شبکه‌ی اینترنت مشترک محلی است.

ابزارهای دور زدن - گزینه‌هایی محدود

در زمان قطع شدن اینترنت، اکثر وی‌پی‌ان‌ها و ابزارهای دور زدن بی‌فایده خواهند بود. وی‌پی‌ان‌های معمول شما را از طریق شبکه‌های همیشگی به وب‌سایت‌های اینترنت جهانی وصل می‌کنند. این بدین معنی است که وقتی اتصال به این شبکه‌ها مختل می‌شود، اتصال وی‌پی‌ان ها نیز دچار اختلالاتی می‌گردد.

از آنجایی که وی‌پی‌ان‌ها نیازمند دسترسی به سرورهای جهانی هستند، نمی‌توانند کمک چندانی برای شما باشند، حتی اگر شبکه ملی اطلاعات همچنان آنلاین مانده باشد.

تنها ابزار دور زدن که ادعا کرده است در آبان ۱۳۹۸ ایرانیان را به اینترنت جهانی متصل نگه داشته، اپلیکیشن «سایفون» است. سایفون از اقدامات متعدد و انطباق‌پذیری استفاده می‌کند تا فیلترها را دور بزند، و طبق گزارش‌ها قادر بوده تا از شکاف‌های موجود در اجرای پروژه قطع اینترنت ایران بهره‌برداری کرده و برخی کاربران را به اینترنت جهانی متصل نگه دارد.

البته در این موارد هم اتصال با سرعت پایین بوده و قابل اتکا نبوده است. همچنین نباید فراموش کنیم که «سایفون» گمنام ماندن کاربران و فاش نشدن هویتشان را فراهم نمی‌کند، پس زمانی که می‌خواهید به اطلاعات حساس دسترسی بیابید، باید با احتیاط از این اپلیکیشن استفاده کنید.

Psiphon

«سایفون» یک ابزار دور زدن فیلترینگ است که از فناوری‌های وی‌پی‌ان، اس‌اس‌اچ و اچ‌تی‌تی‌پی استفاده می‌کند تا دسترسی بدون سانسور به محتوای اینترنت را برای شما فراهم کند. این اپلیکیشن به نقاط دسترسی جدید پی می‌برد تا احتمال دور زدن فیلتر‌ها را برای شما بالا ببرد.

سهولت استفاده


کار کردن با «سایفون» خیلی راحت است. فقط لازم است که آن‌ را از طریق یکی از لینک‌های بالا روی دستگاه خود دانلود و نصب کنید. بعد از اینکه نصب شد، اپلیکیشن را باز کنید و روی ‘connect’ بزنید تا «سایفون» روی دستگاه فعال شود.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

سایفون» سابقه‌‌ی مستحکمی در دور زدن سانسور اینترنتی در ایران دارد و همچنان برای این منظور کارایی خود را حفظ کرده است.

هر چند در زمان‌های وقوع اختلال در اینترنت و یا قطع کامل از کارایی آن کم‌ می‌شود، بخش کوچکی از کاربران «سایفون» گزارش داده‌اند که طی قطع شدن اینترنت در آبان ۱۳۹۸ به محتوای اینترنت جهانی دسترسی داشته‌اند. تحقیقات مکملی که از سوی«سایفون» صورت گرفت نیز صحت این موضوع را تایید کرد.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

دنبال دست یافتن به اطلاعات حساس یا به اشتراک گذاشتن آن هستید، نباید فقط به این اپلیکیشن متکی باشید.

هرچند که با استفاده از «سایفون»، ISP شما قادر به دیدن محتوای در حال داد و ستد شما نخواهد بود، اما این اپلیکیشن مانع این نمی‌شود که تاریخچه مرورگر و کوکی‌ها بر روی دستگاه شما ذخیره نشوند.

توجه داشته باشید که «سایفون» برخی اطلاعات در رابطه با ناحیه، کشور و فعالیت‌های انجام شده روی مرورگر شما و زمان و تاریخ آن ها را ثبت می‌کند. برنامه‌نویسان «سایفون» این داده‌ها را جمع‌آوری و تحلیل کرده و سپس آن‌ها را حذف می‌کنند. خط مشی «سایفون» در رابطه با حفظ حریم خصوصی به زبان فارسی در اینجا موجود است، که در مورد جمع‌آوری داده‌ها و نحوه‌ی به اشتراک گذاشتن آن‌ها با طرف ثالث در آن توضیح داده شده است.

جعبه‌ابزار خاموشی کامل

قطع اینترنت در آبان ماه ۱۳۹۸ یک فاجعه بود. اما برای اتفاقات مشابهی که در آینده ممکن است پیش بیاید، وجود شبکه ملی اطلاعات حداقل ممکن است گزینه‌های محدودی برای برقراری ارتباط باقی بگذارد، و فرصت‌هایی برای ابزارهای دور زدن ایجاد کند تا بتوان دسترسی محدودی به اینترنت جهانی پیدا کرد.

اما در صورتی که همه چیز کاملاً قطع شود چه گزینه‌های خواهیم داشت؟

انتخاب‌ها محدود می‌باشند، اما چند گزینه وجود دارد. جعبه‌ابزار خاموشی کامل، مروری است بر چند ابزاری که می‌توانند از قطع ارتباط کامل شما در زمانی که هم اینترنت جهانی و هم اینترنت ملی کاملاً خاموش شده باشند، جلوگیری کند.

پخش ماهواره‌ای داده - رابطی بسیار مهم به دنیای بیرون

توصیه‌ی ما در اینجا مشابه توصیه‌ای است که در بخش جعبه‌ابزار قطع اینترنت برای شما داشتیم: سرویس پخش ماهواره‌ای «توشه» به احتمال زیاد بهترین فرصت را برای دسترسی به اطلاعات فیلتر نشده و مرتب به روز رسانی شده از دنیای بیرون، فراهم می‌کند تا از اخبار مطلع باشید و در زمان بحران امنیت خود را حفظ کنید.

در صورت خاموشی کامل، «توشه» علاوه بر بسته‌های محتوای معمول خود، محتوای افزوده‌ای منتشر خواهد کرد، این محتوا شامل بروزرسانی درباره وضعیت اینترنت خواهد بود، و همچنین هرگونه توصیه‌‌ای درباره اینکه چطور می‌توانید در زمان بحران به شکلی امن به اطلاعات دسترسی پیدا کنید و با دیگران ارتباط برقرار کنید.

اگر نگران وقوع یک خاموشی مطلق هستید، باید به صورت جدی نصب توشه را در اولویت قرار دهید، چرا که وقتی که خاموشی اتفاق بیفتد دیگر دیر خواهد بود.

Toosheh

فناوری مورد استفاده در توشه این امکان را فراهم می‌کند که داده‌های غیر ویدیویی را به پخش زنده‌ی تلویزیونی تبدیل کند. داده‌ها دسته‌بندی می‌شوند، روی یک سرور بارگذاری می‌شوند، توسط ماهواره‌های موجود پخش می‌شوند و بعد توسط کاربران ضبط و رمزگشایی می‌شوند. این کار به کاربران این اجازه را می‌دهد تا در صورت قطع موقت و یا کامل اینترنت، به اخبار، اطلاعات و منابعی که از خارج از کشور فرستاده می‌شود دسترسی پیدا کنند

سهولت استفاده

یک «یو‌-اس‌-بی فلش درایو» ساده که به دستگاه رسیور (گیرنده دیجیتال) وصل شده است، اطلاعات را ذخیره می‌کند، سپس کاربر فلش درایو را به یک تلفن همراه یا کامپیوتر وصل می‌کند و توسط نرم‌افزار رمزگشایی و مشاهده‌ی فایل «توشه» محتوا را به شکل اولیه‌ی آن مشاهده ‌می‌کند.

راهنمای نصب و استفاده این اپلیکیشن رمزگشایی و مشاهده فایل را می‌توانید روی وب سایت «توشه» که در بالا لینک شده است پیدا کنید.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

هر وقت که در ایران یک اختلال اینترنتی بوجود می‌آید، «توشه» یک بسته‌ی روزانه به اشتراک می‌گذارد که شامل ابزارهای «پروکسی»، اپلیکیشن‌های پیام‌رسان رایج (به همراه بروزرسانی) ، آموزش امنیت دیجیتال، اپلیکیشن‌های اشتراک گذاری فایل، ابزارهای حریم خصوصی و بسته‌های مخصوص تظاهرات، می‌باشد.

فناوری پخش ماهواره‌ای داده‌ی «توشه» قادر است تا اطلاعات را در قالب‌های مختلف، و نه فقط ویدیو، پخش کند. پی‌دی‌اف، جی‌پگ، اچ‌تی‌ام‌ال، ام‌پی‌تری یا هر قالب دیگری که باشد، هنگامی که کاربر شبکه‌ی ماهواره‌ای را ضبط می‌کند، جمع‌آوری می‌شود.

فناوری «توشه» به وسیله برقراری ارتباط یک‌طرفه، به شکلی امن و بدون فاش شدن هویت افراد عمل می‌کند. از آنجایی که اطلاعات به همان شکل تلویزیون ماهواره‌ای به اشتراک گذاشته و دریافت می‌شود، محتوای مورد نظر کاربران قابل نظارت نخواهد بود و اطلاعات شخصی افراد هیچگاه جمع‌آوری و یا به اشتراک گذاشته نمی‌شود.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

از «توشه» نمی‌توانید بنا به میل خود برای گشت‌زنی در اینترنت استفاده کنید، فقط این امکان را دارید تا محتوایی که توشه جمع‌آوری و پخش می‌کند را دانلود کنید.

از آنجایی که پخش اطلاعات به صورت یکطرفه انجام می‌شود، نمی‌توانید از توشه برای برقراری ارتباط با افراد دیگر و یا فرستادن فایل به خارج از کشور، استفاده کنید. کاربرد توشه عمدتاً ایجاد دسترسی به اطلاعات حیاتی در مواقع بحرانی می‌باشد.

اپلیکیشن‌های پیام‌رسان - برقراری ارتباط در زمان خاموشی

اگر شبکه ملی اطلاعات خراب شود، دیگر هرگونه گزینه‌‌ی آزمایشی مانند «جمی» که برقراری ارتباط را از طریق شبکه ملی اطلاعات فراهم می‌کند، امکان‌پذیر نخواهد بود.

در چنین شرایطی بهترین گزینه می‌تواند بهره‌برداری از شبکه‌های محلی وای‌فای برای کار با «بریج‌فای» و «برایر» باشد - البته برای این منظور شما و فردی که می‌خواهید با او ارتباط برقرار کنید هر دو باید بر روی یک شبکه‌ی مشترک قرار داشته باشید. این روش می‌تواند برای رد و بدل کردن فایلهای صوتی و تصویری بین دو دستگاه بکار بیاید، اما به احتمال زیاد اگر این فرد در این حد به شما نزدیک است، پس می‌توانید او را رو در رو ببینید.

این دو ابزار هر دو برقراری ارتباط از طریق بلوتوث را نیز فراهم می‌کنند. با این حال خطرات و نقص‌های امنیتی درباره برقراری ارتباط بلوتوثی وجود دارد، این ابزارها می‌توانند در زمانی که شما در بین جمعیت هستید و واقعا نیاز دارید با دوستانتان در نزدیکی خود در ارتباط بمانید، به کار شما بیایند. بلوتوث خود را فعال نکنید مگر بدانید که به ریسکش می‌ارزد.

همانطور که در جعبه‌ابزار قطع اینترنت اشاره کردیم، برقراری ارتباط از طریق «بریج‌فای» در حال حاضر سرتاسر رمزگذاری شده نمی‌باشد. ما قویا توصیه می‌کنیم که از بریج‌فای، تا زمانی که این اپلیکیشن بروز رسانی نشده است، برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات حساس ، استفاده نکنید، این بروزرسانی در حال حاضر قرار است در مرداد یا شهریور امسال بیرون بیاید. تا آن زمان، «برایر» مطمئن ترین گزینه است.

Briar

«برایر» یک اپلیکیشن پیام‌رسان است که برای استفاده کنشگران، روزنامه‌نگاران و هر کس دیگری که احتیاج به برقراری ارتباط در زمان قطع اینترنت داشته باشد، طراحی شده است. برخلاف اپلیکیشن‌های پیام‌رسان سنتی، «برایر» متکی بر یک سرور مرکزی نیست، پیام‌ها با استفاده از یک شبکه توری به صورت مستقیم بین دستگاه‌های کاربران همزمان‌سازی یا همان synchronized می‌شوند.

سهولت استفاده

کاربران می‌توانند «برایر» را برای اندروید از پلی استور گوگل، F-Droid یا وب سایت برایر دانلود نمایند.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

«برایر» می‌تواند برای به اشتراک گذاشتن پیام‌های مهم با افرادی که به آن‌ها اعتماد دارید، به شکلی مطمئن عمل کند. در هنگام قطع شدن اینترنت، این اپلیکیشن اجازه می‌دهد تا داده‌ها و اطلاعات را با کانتکت‌های خود به شکلی امن به اشتراک بگذارید، البته لازم خواهید داشت تا با فرد گیرنده در محدوده‌ی بلوتوث یا روی یک شبکه وای‌فای مشترک قرار داشته باشید.

علاوه بر قابلیت گپ زدن سرتاسری خصوصی و گروهی، «برایر» به شما این امکان را می‌دهد تا تالارهای گفتگوی عمومی و بلاگ‌هایی تشکیل دهید که برقراری ارتباط را با گروه‌های معتمد میسر می‌سازد، و حتی در زمان‌های قطع اینترنت هم قابل اشتراک‌گذاری و به‌روزرسانی هستند.

تالارهای گفتگو، مکالمات غیر خصوصی هستند. بر خلاف گروه‌های خصوصی، هر کسی که به آن بپیوندد می‌تواند کانتکت‌های دیگر خود را به تالار دعوت کند. در ضمن بلاگ‌ها امکان پست و به اشتراک گذاشتن اخبار و بروزرسانی‌ها را با تمام کانتکت‌هایتان امکان پذیر می‌سازند.

«برایر» همچنین با اپلیکیشن "دکمه هشدار" Ripple مجهز شده است که می‌تواند برایر را مخفی کند یا در حالتی که نگران هستید حساب کاربری‌ شما تحت نظارت قرار گرفته یا مصادره شده، می‌تواند طوری پیکربندی شود که حساب کاربری و تاریخچه پیغام‌های شما را پاک کند.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

این اپلیکیشن البته اشکالاتی نیز دارد. گزارش‌هایی از مشکلات برقراری ارتباط از طریق بلوتوث در زمانی که اینترنت قطع شده است دریافت شده، اما گروه «برایر» مشغول رفع این اشکالات هستند.

در زمان قطع اینترنت، این اپلیکیشن تنها در صورتی که کاربران در محدوده بلوتوث و وای‌فای یکدیگر قرار داشته باشند، می‌‌تواند کارایی داشته باشد.

مشکل دیگر این اپلیکیشن این است که تا زمانی که تعداد زیادی از افراد شروع به استفاده از «برایر» نکنند، نمی‌تواند در زمان‌های قطع دسترسی به اینترنت از تمام امکانات بالقوه خود استفاده کند و موثر واقع شود. برای اینکه «برایر» بتواند به یک اپلیکیشن پیام‌رسان قدرتمند تبدیل شود و جایگزین پیام‌رسان‌های معمول بشود، می‌بایست تعداد کاربران گسترده‌ای را جذب کند.

Bridgefy

اپلیکیشنی آفلاین می‌باشد که بر اساس شبکه‌های توری توسط بلوتوث و نقاط اتصال (هات‌اسپات‌) وای‌فای، عمل می‌کند. نیازی به اتصال فعال اینترنت ندارد، به جای آن می‌توانید یک شبکه‌ی محلی بدون سیم بسازید تا دیگران بتوانند به دستگاه‌های شما (کامپیوتر، تلفن همراه…) متصل شده و پیام‌های خود را انتقال دهند.

این اطلاعات را می‌توان به دو روش به یک گیرنده‌ی خاص انتقال داد؛ یا از طریق زنجیره‌ای از دستگاه‌های که با «بریج‌فای» فعال شده باشند، و یا به صورت همزمان به چندین کاربر در محدوده‌ی نزدیک شما.

تا تاریخ مهر ۱۳۹۹ پیام‌هایی که توسط اپلیکیشن «بریج‌فای» فرستاده می‌شوند، دارای رمزگذاری نیستند، البته یک بروزرسانی در آینده نزدیک قرار است که رمزگذاری سرتاسری را برای تمامی ارتباطات روی این اپلیکیشن ایجاد کند.

سهولت استفاده

کاربران می‌توانند این اپلیکیشن را برای اندروید از گوگل پلی استور، و برای iOS از اپل اپ استور دانلود كنند.

مزایا و‌ ویژگی‌ها

این اپلیکیشن به صورت خاص زمانی به کار می‌آید که شما در یک محیط باز و در کنار افراد زیادی هستید و می‌خواهید با گروه خود ارتباط برقرار کنید، حتی در نبود اینترنت.

با بکارگیری قابلیت‌های این اپلیکیشن در پخش همگانی، به اشتراک گذاشتن اطلاعات و برقراری ارتباط با دیگر کاربران «بریج‌فای» در اطراف خود بسیار سرراست می‌باشد، حتی اگر این افراد در فهرست کانتکت‌های شما نباشند.

برای استفاده از این اپلیکیشن شما باید در محدوده‌ی ۷۵-۱۰۰ متری از یک کاربر دیگر باشید تا بتوانید برای آنها پیغام مستقیم بفرستید، با این حال پیغام‌های شما می‌توانند به مسافت دورتری نیز برسند که این کار از طریق «رله‌» ‘relays’ با کاربرانی که دور و اطراف شما هستند و از این اپلیکیشن استفاده می‌کنند، صورت می‌پذیرد. پیغام‌ها از شما حرکت کرده و توسط دستگاه‌های این کاربران به گیرنده‌ی مورد نظر ختم می‌شوند، حتی اگر این کاربران از کانتکت‌های شما نباشند. این پیام‌ها رمزگذاری شده و کاربران واسطه لازم نیست هیچ کاری انجام دهند تا پیغام‌ها با موفقیت ارسال شود.

این به این معنی است که از لحاظ تئوری، هر چقدر تعداد کاربران این اپلیکیشن بیشتر باشد، برقراری ارتباط در زمان بسته شدن اینترنت راحت تر خواهد بود.

خطرات و آنچه سیگنال انجام نمی‌دهد

«بریج‌فای» برای ایجاد یک شبکه‌ی توری، نیاز به کاربران متعددی در نزدیکی همدیگر دارد. با اینکه دو کاربر قادر خواهند بود که با هم ارتباط برقرار کنند، اما وجود کاربران بیشتر، میزان پوشش را بالا می‌برد و استحکام اتصال را بهبود می‌بخشد.

اتصال‌های بلوتوثی برای تشکیل شبکه نیاز به نزدیک بودن کاربران در فاصله‌ی ۷۵-۱۰۰ متری یکدیگر دارد.

همچنین، خطرات احتمالی در صورت استفاده مستمر از «بریج‌فای» بوسیله بلوتوث نیز وجود دارد، چرا که سیگنالهای تلفن ممکن است فاش و منجر به شناسایی جنبش‌های کاربران گردد.

این نکته بسیار مهم را باید در نظر داشت که این کانال عمومی رمزگذاری نشده است و در نتیجه ممکن است توسط حکومت شناسایی شود. با پیغام‌هایی که توسط قابلیت broadcast این اپلیکیشن ارسال می‌شوند نیز باید با احتیاط برخورد کرد. حکومت به راحتی می‌تواند از قابلیت broadcast برای پخش اکاذیب یا به قصد ایجاد رعب و وحشت کاربران سواستفاده کند.

«بریج‌فای» امکان ارسال فایل‌های صوتی و تصویری را ندارد.

ابزارهای دور زدن - یک بن‌بست

اگر شبکه ملی اطلاعات به شکل کامل قطع شود، بسیار بعید است که هیچ کدام از ابزارهای دور زدن مانند «سایفون» بتوانند راهی به اینترنت جهانی پیدا کنند. بنابراین نباید از این اپلیکیشن ها انتظار داشته باشید در صورت خاموشی مطلق به هیچ وجه عمل کنند.

در عوض، ما پیشنهاد می‌کنیم که از «توشه» (که در بالا توضیح دادیم) به عنوان آخرین راه حل استفاده کنید تا در زمان خاموشی مطلق، به اطلاعات از بیرون از کشور دسترسی بیابید.